Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 20:00 | London, Apr 18 18:00 | New York, Apr 18 14:00
Shanghai, Apr 19 02:00 | Tokyo, Apr 19 03:00 | Sydney, Apr 19 05:00

Розробка 2 родовищ на Чорноморському шельфі обійдеться в 2,9 млрд. грн.



25 лютого 2011 в 15:14 - Ілона Чіркова


Розробка 2 родовищ на Чорноморському шельфі обійдеться в 2,9 млрд. грн.

Облаштування Одеського і Безіменного морських газових родовищ обійдеться "Лукойлу" і "Чорноморнафтогазу" в 2,9 млрд. грн.



У таку суму оцінило проект Міністерство енергетики і вугільної промисловості України.

У звіті міністерства за 2010 р. йдеться, що за період реалізації проекту з цих родовищ передбачається видобути 21 млрд. куб. м газу.

За словами джерела у відомстві, 2,9 млрд. грн. компанії інвестують порівну. Щоб виплатити свою частку, "Чорноморнафтогаз" приверне кредити.

У листопаді 2010 р. компанія отримала дозвіл від Мінекономіки привернути дві кредитні лінії строком на один рік: 600 млн. грн. і 190 млн. грн.

Співбесідник в міністерстві уточнив, що вже до кінця року вони розрахують купити все необхідне обладнання і почати активно освоювати ці інвестиції.

Але запланованого обсягу фінансування швидше за все не вистачить для початку масштабного видобутку на родовищах - для цього необхідно 1,5-2 млрд. доларів, визнають в Міненерговуглепромі.

Для фінансування проекту міністерство  розраховує привернути нових інвесторів і створити консорціуми з 3-4 компаній для розробки кожного родовища, розповіло джерело.

Проте, за його словами, це буде можливо, якщо при розробці родовищ буде хоч би якийсь успіх: тоді можна чекати постійного фінансування в потрібному обсязі і зростання видобутку нафти і газу на родовищі.

Член комітету Верховної ради з ПЕК Олександр Гудима вважає, що плани Міненерго по залученню нових інвесторів навряд чи виправдаються, оскільки проти цього може виступити "Лукойл".

О.Гудима сказав, що Росія, в принципі, зацікавлена в контролі над альтернативними джерелами газу для України, у тому числі і над Чорноморським шельфом.

На його думку, російська сторона зацікавлена не стільки в тому, щоб видобувати газ (оскільки це витісняє російське паливо з ринку), скільки в тому, щоб контролювати родовища.

Розробка 2 родовищ на Чорноморському шельфі обійдеться в 2,9 млрд. грн.


Новини Статті Аналітика
Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
ЄІБ виділить 450 млн євро для покращення доріг в Україні ЄІБ виділить 450 млн євро для покращення доріг в Україні 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Основні правила бізнес-презентації Основні правила бізнес-презентації УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті