Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 19:33 | London, Apr 25 17:33 | New York, Apr 25 13:33
Shanghai, Apr 26 01:33 | Tokyo, Apr 26 02:33 | Sydney, Apr 26 04:33

Російський газ може подорожчати на 30%

Російський газ може подорожчати на 30%




5 травня 2011 в 15:00 - Роман Зайцев


Російський газ може подорожчати на 30%

Уряд Росії, який відмінив ряд податкових пільг для нафтовиків, може переключити свою увагу на "Газпром".



Мінфін пропонує підвищити податок на видобуток корисних копалин (ПВКК) на газ і повернутися до сплати всіх митних зборів при його експорті, передає "ЛІГАБізнесінформ".

У результаті цього може постраждати Україна, ціна газу для якої виросте на 30%.

Про це пише "Комерсант", посилаючись на лист глави Мінфіну Олексія Кудріна прем‘єру Володимиру Путіну від 4 квітня.

Видання відзначає, що в листі міністр пропонує прем‘єру "наблизити податкове навантаження на газову галузь до навантаження на нафтову".

Як випливає з листа, для цього слід, по-перше, підвищити ПВКК на газ в Росії з 2012 року, а по-друге, "переглянути політику оподаткування вивізним митом експорту газу" з Росії "в деякі зарубіжні країни ".

Реалізувавши один з цих сценаріїв або ж обидва комбіновано, уряд зможе додатково вилучати з газової галузі до 150 мільярдів рублів на рік.

Видання відзначає, що безмитно російський газ зараз поставляється в Білорусь, оскільки вона член Митного союзу, в Україну за угодою від квітня 2010 року, до Туреччини по газопроводу Blue Stream.

Ідею повернення до митних зборів на газ підтримує і віце-прем‘єр Ігор Сечін, який курирує в уряді ПЕК.

У своїй доповіді прем‘єра від 22 квітня він критикує ідеї Олексія Кудріна і захищає ПЕК від додаткових податків, але ось мита на газ для України також пропонує відновити.

У "Газпромі", за даними джерел видання, також заперечувати не будуть, оскільки "для нього, по суті, нічого не зміняться", просто ціни зростуть для країни.

Російський газ може подорожчати на 30%


Новини Статті Аналітика
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті