Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 23:53 | London, Apr 23 21:53 | New York, Apr 23 17:53
Shanghai, Apr 24 05:53 | Tokyo, Apr 24 06:53 | Sydney, Apr 24 08:53

Польща може обмежити поставки газу промвиробникам через RUE

Польща може обмежити поставки газу промвиробникам через RUE
Рейтинг: 0
Голосів: 0




21 вересня 2010 в 11:30 - Роман Зайцев


Польща може обмежити поставки газу промвиробникам через RUE

Польська національна нафтогазова компанія PGNIG у четвертому кварталі 2010 року може обмежити поставки газу промисловим споживачам через брак достатньої кількості контрактованого палива у головного постачальника Росії.  



Про це PGNIG повідомила сьогодні, передає УНІАН.

"Аби запевнити поставки газу для домашніх господарств та установ соціального призначення PGNIG може обмежити поставки для промисловості у четвертому кварталі 2010 року", - відзначено у повідомленні прес-служби.

Глава правління компанії Міхал Шубський сказав на прес-конференції, що обмеження поставок може розпочатися наприкінці жовтня - початку листопада, зауваживши, що це залежатиме, головним чином, від погоди.

Прес-секретар PGNIG Йоанна Закшевська-Васіцька сказала, що компанії для стабільних поставок в опалювальному сезоні 2010-2011 років не вистачає близько 1,5 млрд. кубометрів газу.

Вона відзначила, що в липні компанія звернулася до "Газпрому" з проханням укласти короткостроковий контракт для забезпечення стабільних поставок на цей сезон, але до сих пір не отримала позитивної відповіді.

PGNIG у розповсюдженому в понеділок прес-релізі нагадала, що причиною проблем Польщі із газовими поставками є невиконання з 2009 року контракту швейцарським трейдером RosUkrEnergo, котрий в 2007-2008 роках поставляв полякам майже 25% газового імпорту.

Крім цього, згідно повідомленню, ситуацію Польщі ускладнює брак необхідної газової інфраструктури, яка б уможливила поставки із західного напрямку, що узалежнює країну від поставок виключно із Сходу.

Як повідомлялося, у 2009 році "Газпром" погодився на укладення короткострокового контракту для стабільних поставок в опалювальному сезоні 2009-2010 років.

Основний газовий договір затверджений польським урядом в лютому - котрий визначає умови газових поставок до Польщі до 2037 року та транзиту російською газу польською територією до 2045 року - до сих пір не підписаний через зауваження Європейської комісії.

Перший трьохсторонній раунд в цій справі відбувся у Москві в минулу суботу, а наступний має мати місце на цьому тижні.

Польща може обмежити поставки газу промвиробникам через RUE


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Польща відкриє в Україні візові центри Польща відкриє в Україні візові центри Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Польща вирішила ще почекати з переходом на євро ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті