Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 05:36 | London, Apr 18 03:36 | New York, Apr 17 23:36
Shanghai, Apr 18 11:36 | Tokyo, Apr 18 12:36 | Sydney, Apr 18 14:36

Переговори про газове СП можуть розпочатися наступного тижня

Переговори про газове СП можуть розпочатися наступного тижня




14 жовтня 2010 в 14:10 - Роман Зайцев


Переговори про газове СП можуть розпочатися наступного тижня

Кабінет міністрів запропонував зняти законодавчі обмеження на реорганізацію та приватизацію української газотранспортної системи.  



Як розповіло високопоставлене джерело в Мінпаливенерго, у вівторок уряд на своєму засіданні підтримав ініціативу міністерства про те, щоб запропонувати Верховній раді внести зміни до закону "Про трубопровідний транспорт", пише видання "Комерсант-Україна".

Співрозмовник уточнив, що міністерство запропонувало внести зміни до ст. 7, яка забороняє реорганізацію та приватизацію української газотранспортної системи (ГТС).

"Зміни дозволять внести у майбутнє спільне підприємство з "Газпромом" українську газопровідну систему", - пояснило джерело. За його словами, вони повинні бути подані у Верховну раду і прийняті вже до кінця листопада.

У прес-службі Мінпаливенерго і Кабміну від коментарів відмовилися.

"Принципових проблем із прийняттям законопроекту не буде, оскільки зараз у Верховній раді є більшість, лояльна до Кабінету міністрів", - заявив народний депутат Михайло Чечетов (Партія регіонів).

Нагадаємо, що раніше Москва заявила, що згодна допустити Україну до видобутку газу на її території за умови створення СП між "Газпромом" і "Нафтогазом".

Українська сторона готова внести в нього свою ГТС і нафтогазове родовище площа Паласу на шельфі Чорного моря, а у відповідь розраховує отримати в Росії родовище, видобуток газу на якому становить 30 млрд. кубометрів на рік.

Ці обсяги повинні повністю забезпечити газом українську промисловість за низькими цінами. У прес-службах "Нафтогазу" і "Газпрому" створення СП не коментують.

Однак джерело в російській монополії розповіло, що переговори про створення СП почнуться вже наступного тижня.

У "Газпромі" появу спільного підприємства прогнозують до кінця 2011 року.

"Я думаю, що за рік ми узгодимо всі необхідні питання", - заявив співрозмовник в Мінпаливенерго. За його словами, сьогодні виникли проблеми з реалізацією проекту "Південний потік", що змушує "по-іншому поглянути на пропозицію Україні.

На початку тижня проект "Південний потік" став однією з основних тем переговорів прем‘єрів РФ і Італії Володимира Путіна і Сильвіо Берлусконі.

Як запевнив Берлусконі, партнерам вдалося переконати Туреччину дозволити прокладку труби через свої територіальні води. Дозвіл повинен бути отримано до 1 листопада.

Однак за два тижні до закінчення цього терміну Анкара тримає паузу.

"В уряді ніхто нічого не говорить, ніякого руху по проекту немає. Дозвіл швидко не видадуть." - підтверджує президент Турецького центру міжнародних відносин і стратегічного аналізу Сінан Оган.

Крім того, як розповіло джерело, близьке до оператора проекту Південної AG Stream, розвитку проекту заважає конфлікт акціонерів.

Будівництво "Південного потоку", обіцяють у "Газпромі" розпочнеться в 2013 році, а газ європейські споживачі отримають вже в кінці 2015-го.

Переговори про газове СП можуть розпочатися наступного тижня


Новини Статті Аналітика
Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті