Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 05:36 | London, Apr 20 03:36 | New York, Apr 19 23:36
Shanghai, Apr 20 11:36 | Tokyo, Apr 20 12:36 | Sydney, Apr 20 14:36

Одесу-Броди завантажать на 100%

Одесу-Броди завантажать на 100%




10 грудня 2010 в 15:47 - Роман Зайцев


Одесу-Броди завантажать на 100%

В 2011 році трубопровід Одеса-Броди планується завантажити на 100% - до 14 млн. тонн. З зазначених об’ємів 5 млн. тонн буде експортовано Азербайджаном на білоруські нафтопереробні заводи, ще 3 млн. тонн азербайджанської нафти буде поставлено на західноукраїнські НПЗ  - "Галичина" та "Нафтохімік Прикарпаття", а 6 млн. тонн венесуельської нафти - на білоруські НПЗ.



Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна" з посиланням на поінформовані джерела.

"Навіть якщо Азербайджан не зможе поставити всю нафту, а експортує лише 4 млн. тонн, як передбачалося до цих пір, ми все одно зможемо завантажити трубопровід, оскільки у Білорусії контракт з Венесуелою на 10 млн. тонн", - повідомив співрозмовник в компанії "Укртранснафта".

Нагадаємо, в кінці листопада Білорусь і Україна завершили пробне прокачування 80 тис. тонн нафти по нафтопроводу Одеса-Броди в аверсному режимі від порту Южний до Мозирського НПЗ.

Білоруська сторона взяла на себе фінансування послуг з розвантаження танкера і прокачування нафти по нафтопроводу.

У 2010 році Білорусь закупить у Венесуели 4 млн. тонн нафти, в 2011 році - 10 млн. тонн, з яких близько 6 млн тонн можуть бути поставлені на умовах своп і транспортовані по нафтопроводу Одеса-Броди.

У Мінпаливенерго раніше оцінили, що прокачування цієї нафти дозволить країні додатково заробити 70-80 млн. доларв.

У прес-службі ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" заявили, що готові в наступному році переробити 1,5-2 млн т азербайджанської нафти.

Отримати коментар у ВАТ "Галичина" не вдалося.

Однак генеральний директор мережі АЗС "Донецькойлсервіс" Віктор Мартиросян зазначив, що "Нафтохімік" і "Галичина" - заводи з дуже низькою глибиною переробки, тому у них не вийде скористатися якісними перевагами нафти.

Нагадаємо, глава Мінекономрозвитку Росії Ельвіра Набіулліна заявила про скасування мита на російську нафту, що поставляється до Білорусі, підкресливши, що дане рішення буде діяти після ратифікації Мінськом, однак не раніше 1 січня 2011 року.

Міністр зазначила, що, за словами президента Білорусії, ратифікація має відбутися найближчим часом.

Вона додала, що експортні мита у взаємній торгівлі з Білоруссю скасовані у зв’язку з тим, що країна увійшла в єдиний економічний простір з Росією.

Одесу-Броди завантажать на 100%


Новини Статті Аналітика
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням
Україна буде доводити Польщі вигідність Україна буде доводити Польщі вигідність "Одеса-Броди" "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті