Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 22:52 | London, Apr 16 20:52 | New York, Apr 16 16:52
Shanghai, Apr 17 04:52 | Tokyo, Apr 17 05:52 | Sydney, Apr 17 07:52

Одеський НПЗ зупиниться на ремонт через низьку ефективність роботи

Одеський НПЗ зупиниться на ремонт через низьку ефективність роботи
Рейтинг: 0
Голосів: 0




14 жовтня 2010 в 12:30 - Роман Зайцев


Одеський НПЗ зупиниться на ремонт через низьку ефективність роботи

Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) зупиниться на ремонт у кінці жовтня через низьку ефективність роботи. Раніше передбачалося, що це відбудеться тільки в 2011 р.  



Раніше ремонт планувалося провести в I кварталі 2011 р., але "у зв‘язку з несприятливою маркетинговою ситуацією на ринку і, як наслідок, низькою ефективністю роботи заводу" ЛУКОЙЛ, під контролем якого знаходиться Одеський НПЗ, прийняв рішення не чекати наступного року.

На час ремонту АЗС компанії будуть забезпечуватися нафтопродуктами, накопиченими в резервуарному парку підприємства і які надходять з інших НПЗ ЛУКОЙЛа. Джерело в компанії уточнило, що під "несприятливою ситуацією на ринку" мається на увазі "штучне заниження цін на нафтопродукти рядом виробників, що робить роботу НПЗ нерентабельною".

Нагадаємо, останній раз Одеський НПЗ закривався на плановий ремонт на початку 2010 р. - з 28 січня по 1 квітня. До цього завод переривав роботу на місяць восени 2009 р. через конфлікт з компанією "Укртранснафта", яка змінила схему поставок сировини з маршруту Лисичанськ-Кременчук-Одеський НПЗ на маршрут кордон Білорусь-Броди-Одеса. Запропонована схема транспортування, за оцінками ЛУКОЙЛу, робила кожну тонну нафти дорожче на 6 дол., а виробництво нафтопродуктів - нерентабельним. На даний момент нафта на завод поставляється по трубопроводу Одеса-Броди.

Російський ЛУКОЙЛ купив Одеський НПЗ в 1999 р. 2009 р. завод закінчив зі збитками 73,5 млн дол. Потужність НПЗ складає 2,8 млн т нафти на рік, згодом компанія планувала збільшити її до 5 млн т. У січні-вересні 2010 р. завод переробив 1,3 млн т, що на 19% менше торішніх показників. ЛУКОЙЛу в Україну належить мережа з 186 АЗС.



Новини Статті Аналітика
Уряд зупинив фінансування авіапрому Уряд зупинив фінансування авіапрому Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Українські НПЗ зупиняти не планується Українські НПЗ зупиняти не планується Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Ford з 4 квітня призупинить виробництво в Бельгії через проблеми в Японії Ford з 4 квітня призупинить виробництво в Бельгії через проблеми в Японії Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Автовиробники Toyota, Nissan і Honda призупиняють роботу через землетруси Автовиробники Toyota, Nissan і Honda призупиняють роботу через землетруси У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Лисичанський НПЗ закриють, якщо Україна не введе імпортні мита на нафтопродукти Лисичанський НПЗ закриють, якщо Україна не введе імпортні мита на нафтопродукти Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті