Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 07:50 | London, Apr 25 05:50 | New York, Apr 25 01:50
Shanghai, Apr 25 13:50 | Tokyo, Apr 25 14:50 | Sydney, Apr 25 16:50

НКРЕ хоче прийняти порядок доступу до ГТС

НКРЕ хоче прийняти порядок доступу до ГТС
Теги: нкре, гтс
Рейтинг: 0
Голосів: 0




27 березня 2011 в 13:24 - Роман Зайцев


НКРЕ хоче прийняти порядок доступу до ГТС

Національна комісія регулювання електроенергетики має намір урегулювати доступ суб’єктів господарювання до єдиної газотранспортної системи України.



Про це сказано в розробленому проекті порядку доступу до ГТС, повідомляє агентство "Українські новини".

Проектом визначаються загальні принципи й процедури придбання суб‘єктами господарювання прав на отримання послуг із транспортування газу по ГТС і його зберігання в підземних сховищах газу, особливості доступу до газотранспортної системи й газорозподільних мереж.

Крім того, документом визначається порядок обліку газу, а також документального оформлення його приймання-передачі.


Дія порядку поширюється на фізичних і юридичних осіб, що здійснюють госпдіяльність з видобування, транспортування, розподілу, зберігання й/або поставки природного газу незалежно від їх відомчого підпорядкування й форми власності, а також використовують газ як паливо або сировину.

Документом визначається доступ до ГТС як сукупність послуг, необхідних суб‘єктам ринка природного газу для здійснення своєї господарської діяльності, пов‘язаної з використанням газу.

Серед основних принципів доступу до ГТС, зокрема, надання рівних прав доступу всім суб‘єктам ринку природного газу, а також надання послуг доступу виключно на договірних принципах.

Для отримання послуг з доступу до ГТС кожного суб‘єкта ринку має бути включено до реєстру, функції ведення якого покладають на оператора ГТС (крім населення).

Головним завданням оператора є оперативно-диспетчерське управління ГТС шляхом балансування обсягами закачування, зберігання, відбору, транспортування й розподілу газу з метою забезпечення поставки газу споживачам України, а також його транзиту відповідно до зовнішньоекономічних контрактів.

На оператора також покладають функції формування прогнозного річного балансу надходження й розподілу газу.

Проект порядку розміщено на сайті комісії з метою ознайомлення, а також внесення пропозицій зацікавленими сторонами для його можливого коригування.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики й вугільної промисловості наказом від 5 листопада 2010 року поклало на НАК "Нафтогаз України" функції оператора ГТС.

8 липня 2010 року Верховна рада прийняла закон "Про функціонування ринку природного газу".

Розробка й прийняття цього закону була одним із зобов‘язань України, передбачених у спільній заяві України і ЄС з модернізації газотранспортної системи.

НКРЕ хоче прийняти порядок доступу до ГТС


Новини Статті Аналітика
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Regal Petroleum отримала від НКРЕ ліцензію на постачання 240 мільйонів кубометрів газу на рік Regal Petroleum отримала від НКРЕ ліцензію на постачання 240 мільйонів кубометрів газу на рік Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
НКРЕ може дозволити Regal Petroleum постачати газ НКРЕ може дозволити Regal Petroleum постачати газ "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЄБРР готовий дати мільярд на модернізацію ГТС ЄБРР готовий дати мільярд на модернізацію ГТС Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
НКРЕ оштрафувала НКРЕ оштрафувала "Вінницягаз" на 300 тис. грн. за порушення ліцензійних умов Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті