Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 11:39 | London, Apr 19 09:39 | New York, Apr 19 05:39
Shanghai, Apr 19 17:39 | Tokyo, Apr 19 18:39 | Sydney, Apr 19 20:39

В ОККО теж незадоволені штрафом від АМКУ

В ОККО теж незадоволені штрафом від АМКУ
Рейтинг: 0
Голосів: 0




24 березня 2011 в 08:00 - Роман Зайцев


В ОККО теж незадоволені штрафом від АМКУ

Прийняте АМКУ рішення у справі цін на бензин мережа автозаправних станцій ОККО вважає необґрунтованим і таким, що базується на неправильному застосуванні базових норм і принципів законодавства про захист економічної конкуренції.



Так, йдеться в повідомленні компанії, згідно із законодавством про захист економічної конкуренції та практики його застосування схожі дії (однакові ціни на АЗС) не є самі по собі порушенням законодавства про захист економічної конкуренції і можуть кваліфікуватися органами АМКУ як антиконкурентні узгоджені дії лише у разі доведення цими органами змови (усної або письмової) між суб‘єктами господарювання щодо вчинення таких дій.

В ОККО зазначають, що при розгляді даної справи комітет "жодним чином не довів наявність змови між суб‘єктами господарювання щодо здійснення подібних цін реалізації високооктанових бензинів на АЗС".

"Більше того, АМК України при кваліфікації дій ПП ОККО-нафтопродукти провів неналежне дослідження ринку і не врахував різниці між "узгодженою поведінкою" і "паралельною поведінкою", - вважають в компанії.

Також компанія зазначила, що, оскільки українські НПЗ все ще не здатні забезпечити національний ринок нафтопродуктами стандарту Євро 4 і Євро 5, всю лінійку палива компанія експортує з країн ЄС (Литва, Польща) та Білорусі, нафтопереробні заводи якої вже виробляють паливо стандарту Євро 5.

Як повідомлялося, 22 березня стало відомо про те, що Антимонопольний комітет України, очолюваний Василем Цушком, притягнув до відповідальності ТОВ ОККО-Нафтопродукт, ТОВ Континент Нафто Трейд і ТОВ Альянс Холдинг на загальну суму 150 млн грн за здійснення антиконкурентних узгоджених дій на ринку бензинів.

Того ж дня компанія Shell заявила, що штраф у розмірі 25 млн грн, який сьогодні наклав Антимонопольний комітет України (АМКУ) на компанію, не має достатніх юридичних та економічних підстав.

Зараз комітет продовжує розслідування у справі, виділеної в окреме провадження, щодо ПІІ ЛУКОЙЛ України і СП ТОВ Кершер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відповідачами у справі про різке зростання цін на бензин залучені ПІІ Лукойл-Україна, ПП ОККО-Нафтопродукт, ТОВ Континент Нафто Трейд, ТОВ Альянс Холдинг і СП ТОВ Кершер.

Проте прем‘єр-міністр Микола Азаров заявив, що у справі про різке подорожчання бензину проходять три мережі АЗС.

В ОККО теж незадоволені штрафом від АМКУ


Новини Статті Аналітика
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Технології виробництва біопалива Технології виробництва біопалива Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті