Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 12:59 | London, Apr 25 10:59 | New York, Apr 25 06:59
Shanghai, Apr 25 18:59 | Tokyo, Apr 25 19:59 | Sydney, Apr 25 21:59

У "Галнафтогазі" думають, що до підвищення цін на бензин причетні росіяни і Коломойський

У "Галнафтогазі" думають, що до підвищення цін на бензин причетні росіяни і Коломойський




25 січня 2011 в 14:15 - Ілона Чіркова


У "Галнафтогазі" думають, що до підвищення цін на бензин причетні росіяни і Коломойський

25 січня на прес-конференції на тему, що стосувалась збільшення ціни на пальне учасники назвали причини, які штовхають догори ціни на бензин і дизельне пальне в Україні, та фактори, що провокуватимуть подальшу тенденцію подорожчання пального.



Керівник департаменту маркетингу "Концерну Галнафтогаз" (мережа АЗК ОККО) Василь Дмитрів наголосив, що сьогодні Україна завозить орієнтовно 40% пального, щоби покрити потребу ринку в пальному стандарту Євро.

Він нагадав, що нині два з шести вітчизняних нафтопереробних заводів є у власності російських компаній: ТНК-ВР (Лисичанський НПЗ) і "Лукойл" (Одеський НПЗ). Ще три (Кременчуцький, Дрогобицький і Надвірнянський НПЗ) перебувають під контролем групи "Приват" Ігоря Коломойського".

Василь Дмитрів  пояснив, що роздрібна ціна на бензин має такі складові: закупівельна ціна, витрати на транспортування, податки (акциз, ПДВ, екологічний податок), витрати АЗК і заробіток АЗК. За останні півроку суттєво змінились дві складові: закупівельні ціни і податкове навантаження.

Також він зазначив, що якщо говорити про закупівлю, то ціни на бензин виросли на $160, що складає 1,15 грн/л. Така ж ситуація з дизпальним. Його закупівельна ціна збільшилася на $158, що еквівалентно 1,28 грн. за літр. У серпні 2010 року на АЗК ОККО А-95 коштував 7,80 грн/літр, а ДП - 7,00 грн./літр. Через це сьогодні, якщо врахувати тільки збільшення закупівельних цін, ціна мала би складати 8,95 грн./літр - на А-95 і відповідно 8,28 грн./літр – на ДП. 

Керівник департаменту маркетингу "Концерну Галнафтогаз" проілюстрував те, як нові акцизи, запроваджені новим Податковим кодексом, впливають на роздрібну ціну нафтопродуктів. Акцизний збір на тонні бензину зріс із 132 євро до 182 євро, що в перерахунку до літри становить додатково 48 коп.;  на тонні ДП (стандарту Євро 5) – з 30 євро до 42 євро, що в перерахунку до літри становить додатково 12 коп. З цієї причини найближчим часом можна очікувати поступове підвищення цін на А-95 – до 9,40-9,50 грн./літр і на дизпальне – до 8,30-8,40 грн./літр.

Учасники прес-конференції запропонували рішення, які можуть зупинити  подорожчання та лібералізувати ціни на нафтопродукти в Україні:

1. Екологічний податок і акциз мав би формуватися за таким принципом: вища якість пального – менший акциз і екоподаток (як це є у випадку з дизпальним).

2. Держава повинна налагодити ефективний контроль за якістю пального на ринку.

3. Держава мусить реально контролювати свій митний простір, щоб відсікати котрабанду та інші сірі схеми.

4. Необхідно прийняти закон, який би чітко і прозоро стимулював реальну реконструкцію вітчизняних НПЗ. Проект такого закону з 2007 року лежить у парламенті.

У "Галнафтогазі" думають, що до підвищення цін на бензин причетні росіяни і Коломойський


Новини Статті Аналітика
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Нафтогаз" на біржових торгах не вдалося продати 12,5 тисяч тонн палива Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Технології виробництва біопалива Технології виробництва біопалива I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні Коломойський придбав ще одну авіакомпанію Коломойський придбав ще одну авіакомпанію I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті