Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 14:25 | London, Apr 25 12:25 | New York, Apr 25 08:25
Shanghai, Apr 25 20:25 | Tokyo, Apr 25 21:25 | Sydney, Apr 25 23:25

Нафтотрейдери знайшли новий безмитний канал

Нафтотрейдери знайшли новий безмитний канал




12 травня 2011 в 13:20 - Роман Зайцев


Нафтотрейдери знайшли новий безмитний канал

Скорочення у січні-квітні переробки нафтової сировини на НПЗ і ГПЗ України пов'язане із тим, що у квітні в Україну почало надходити білоруське біодизельне пальне.



Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на високопоставлене джерело в Міністерстві енергетики і вугільної промисловості.

Біодизель виробляється на ТДВ "Белнефтегаз" із російського дизельного палива із домішкою 0,2% біодобавок.

Згідно із білоруським законодавством, така суміш не обкладається експортним митом, тоді як мито на звичайні види палива складає 216 доларів за тонну.


"По суті, ідеться про появу на ринку нового каналу постачання імпортного палива за демпінговими цінами. До лютого без сплати мита паливо ввозилося компанією "Лівела", але після її відходу з ринку імпортери знайшли новий спосіб заробітку", - відзначає аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко.

Голова правління ПАТ "Укртатнафта" Павло Овчаренко заявив, що заводи у квітні були змушені різко скоротити обсяг переробки.

"Для нас сьогодні кожна тонна переробленої сировини приносить 90 доларів збитків. При такій економіці скорочення переробки - це спроба знизити втрати", - говорить він.

У прес-службі ВАТ "Галичина" повідомили, що ще в березні, до появи біодизельного палива з Білорусі, втрати від переробки однієї тонни нафти становили 75-80 доларів, а у квітні зросли на 10-15 доларів.

За даними Овчаренка, обсяги поставок нафти падають, і за підсумками травня розрив із п‘ятьма місяцями 2010 року може бути ще більш істотним.

Як повідомлялося, за даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, у січні-квітні переробка нафтової сировини на НПЗ і ГПЗ України скоротилася на 28,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до 2,7 млн. тонн.

А обсяг переробки нафти в квітні знизився на 53,2% до квітня 2010 року, до 585,7 тис. тонн.

Нафтотрейдери знайшли новий безмитний канал


Новини Статті Аналітика
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Технології виробництва біопалива Технології виробництва біопалива Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті