Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 13:40 | London, Apr 24 11:40 | New York, Apr 24 07:40
Shanghai, Apr 24 19:40 | Tokyo, Apr 24 20:40 | Sydney, Apr 24 22:40

Мінфін і Мінекономіки не підтримують введення мита на імпортні нафтопродукти

Мінфін і Мінекономіки не підтримують введення мита на імпортні нафтопродукти




12 січня 2011 в 07:28 - Ілона Чіркова


Мінфін і Мінекономіки не підтримують введення мита на імпортні нафтопродукти

Введення в Україну мит на імпортні нафтопродукти негативно вплине на ринок країни, значно скоротить імпорт палив, знизить податкові надходження до державного бюджету, вважають у міністерстві фінансів і міністерстві економіки.



Зокрема, Мінфін у направленому уряду листі, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна", відзначає, що в результаті введення мита бюджет може щорічно недоотримувати платежі на суму до 13 млрд. грн.

Мінекономіки, у свою чергу, в листі до влади вказує на недоцільність введення мита, оскільки рівень імпорту не є загрозливим для внутрішнього виробника.

Дослідивши ринок, міністерство економіки встановило, що в 2008 році в порівнянні з 2007 роком рівень імпорту дизпалива і бензину в балансі палив України збільшився на 61%. Разом з тим в 2009 році рівень імпорту палива в балансі впав на 30% і наблизився до рівня 2007 року, говориться в листі.

При цьому, як відзначає Мінекономіки, причиною зростання імпорту нафтопродуктів в 2010 році є ввезення їх одним імпортером - компанією "Лівела" (Полтавська обл.), Яка, на відміну від інших імпортерів, ввозить в країну нафтопродукти без сплати акцизу і ПДВ.

Посилаючись на оприлюднені дані, Мінекономіки підкреслює, що в балансі імпорту за січень-листопад 2010 року на частку "Лівели" довелося 27% від усього обсягу ввезених бензинів, 28% - загального обсягу ввезення дизпалива.

Крім того, Мінекономіки, посилаючись на дані Мінфіну про імпортні ціни на нафтопродукти і ціни українських заводів, прийшло до висновку, що ініціює введення мит Міністерство енергетики та вугільної промисловості в записці про необхідність цього заходу невірно виклало рівень співвідношення цін імпорту і українських нафтопродуктів.

В листі Мінекономіки зазначено, що згідно з висновками Мінфіну, показники статистичної інформації Мінпаливенерго (в даний час Міненергоугля - ІФ) не відповідають офіційним даними Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а саме вартість бензинів і дизельного палива вітчизняного виробництва завищена приблизно на 30%.

Крім цього, міністерство повідомляє, що Міненергоугля у своїх обгрунтуваннях щодо необхідності мит занизив середню митну вартість бензинів.

В листі підкреслюється Мінекономіки, за даними Держмитслужби, середня митна вартість імпортованих бензинів вище відповідних показників Мінпаливенерго на 1,6-4,9%.

Мінекономіки вважає за доцільне обрати інші заходи підтримки українських виробників з метою стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів.

Згідно з листом, Мінфіну слід скоординувати роботу Державної податкової служби і Державної митної служби для проведення перевірок правильності нарахування та сплати податків, зборів імпортерами нафтопродуктів.

У свою чергу, Міненергоугля, згідно з висновками Мінекономіки, слід розробити та вжити заходів щодо прискорення реконструкції та модернізації українських НПЗ.

Мінфін і Мінекономіки не підтримують введення мита на імпортні нафтопродукти


Новини Статті Аналітика
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
Україна замiнює експортнi квоти на зерно митом Україна замiнює експортнi квоти на зерно митом Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Росія обклала митом українські сталеві ковані валки для прокатних станів Росія обклала митом українські сталеві ковані валки для прокатних станів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011
Мінфін продав ОВДП на півмільярда Мінфін продав ОВДП на півмільярда У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011
Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Тижневий огляд ринку ОВДП - 22.02.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 22.02.2011

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті