Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 04:49 | London, Apr 24 02:49 | New York, Apr 23 22:49
Shanghai, Apr 24 10:49 | Tokyo, Apr 24 11:49 | Sydney, Apr 24 13:49

Частка безподаткового імпорту нафтопродуктів перевищила 30%

Частка безподаткового імпорту нафтопродуктів перевищила 30%
Рейтинг: 0
Голосів: 0




5 жовтня 2010 в 16:40 - Роман Зайцев


Частка безподаткового імпорту нафтопродуктів перевищила 30%

ДП "Лівела" у вересні 2010 року імпортувало в Україні 170 тис. тонн світлих нафтопродуктів без сплати акцизного збору і ПДВ.  



Таким чином частка безподаткового імпорту склала більше 30% від загального обсягу постачання світлих нафтопродуктів, повідомляє OilNews із посиланням на джерело в Держмитниці.

За даними джерела, обсяг постачань дизельного палива ДП "Лівела" у вересні склав 97 тис. тонн.

З цього обсягу велика частина (54,7 тис. тонн) надійшла з Росії. Ще 24,8 тис. тонн дизпалива були імпортовані з Литви, 17,5 тис. тонн - із Білорусі.

Імпорт бензину ДП "Лівела" у вересні 2010 року досяг 73,0 тис. тонн.

В основному підприємство ввозило бензин марки А-92 з Білорусі (50,9 тис. тонн). Також "Лівела" поставила 17 тис. тонн А-95 (з Білорусі, Литви та Угорщини), а також 5 тис. тонн А-80 з Білорусі.

Крім того, ДП здійснило невелику постачання високооктану А-98 з Литви (104 тонни).

При цьому із загального обсягу нафтопродуктів, імпортованих у вересні, "Лівела" поставила для себе 36,9 тис. тонн нафтопродуктів.

У той же час ДП продовжує нарощувати обсяги безподаткового імпорту нафтопродуктів на адресу інших компаній. У вересні такі поставки зросли до 133,1 тис. тонн.

Як відомо, безподатковий імпорт нафтопродуктів в Україні відновилося у серпні 2010 року.

Нині Держмитниця оскаржує рішення Автозаводського районного суду Кременчука від 9 липня 2010 року, а також рішення Автозаводського районного суду Кременчука від 19 січня 2004 року, які дозволили ДП "Лівела" здійснювати імпорт без сплати податків.

Раніше представники Держмитниці заявляли, що вирішити проблему пільгових поставок нафтопродуктів можна тільки в судах.

У той же час, на думку представників Держкомпідприємництва і низки експертів, одним із шляхів вирішення проблеми безподаткового імпорту може бути внесення змін до чинного законодавства.

ДП "Лівела" є дочірнім підприємством українсько-польського підприємства "Тайстра", яке в судовому порядку добилося права на імпорт нафти і нафтопродуктів, природного і скрапленого газу, а також електроенергії без сплати ПДВ, акцизного збору і ввізного мита.

Частка безподаткового імпорту нафтопродуктів перевищила 30%


Новини Статті Аналітика
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Білорусь вводить монополію на імпорт харчів Білорусь вводить монополію на імпорт харчів Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз" 25 травня проведе аукціон з продажу 12,5 тис. т світлих нафтопродуктів Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті