Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 03:58 | London, Apr 25 01:58 | New York, Apr 24 21:58
Shanghai, Apr 25 09:58 | Tokyo, Apr 25 10:58 | Sydney, Apr 25 12:58

АМКУ оштрафував нафтотрейдерів на 150 мільйонів гривень

АМКУ оштрафував нафтотрейдерів на 150 мільйонів гривень




22 березня 2011 в 16:40 - Роман Зайцев


АМКУ оштрафував нафтотрейдерів на 150 мільйонів гривень

Антимонопольний комітет наклав штраф у розмірі 1% від виручки на мережі автозаправних станцій "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз").



Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело в уряді.

За словами співрозмовника агентства, штраф для АЗС WOG склав близько 93 млн. гривень, "ОККО" - близько 32 млн. гривень і Shell - близько 25 млн. гривень.

Співрозмовник агентства відзначив, що крім цих фінансових санкцій, загальна сума яких складає близько 150 млн. гривень, комітет зажадав припинити антиконкурентні дії і дав компаніям два тижні на зниження цін.

Як повідомлялося, 4 січня АМКУ порушив справу за фактом різкого підвищення цін на бензин у грудні-січні щодо ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна", ТОВ "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell) , ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") і СП ТОВ "Кершер" (ТНК ВР Холдинг).

Рішення за нею неодноразово відкладалося, однак голова комітету Василь Цушко анонсував його на 22 березня і заявив, що штрафи будуть складати "десятки мільйонів гривень".

Прем‘єр-міністр Микола Азаров минулого тижня звузив коло звинувачених в ознаках картельної змови з п‘яти до трьох мереж, виключивши з нього мережі "ЛУКОЙЛ" і "ТНК".

"Я вимагаю, щоб санкції до тих, хто намагається нажитися на громадянах, були максимальними і невідворотними", - підкреслив прем‘єр.

Мережі компаній "ЛУКОЙЛ-Україна" і "ТНК ВР", які мають свої НПЗ в Україні, останнім часом пішли назустріч проханням влади і утримують ціни в рамках рекомендованого цінового коридору.

Зокрема, нині ціна на бензин А-95 на мережах "ЛУКОЙЛ" і "ТНК" складає 9,49-9,5 гривні за літр при верхній межі коридору 9,5 гривні за літр, тоді як три оштрафовані мережі встановили ціну на рівні близько 9,85 гривні за літр.

АМКУ оштрафував нафтотрейдерів на 150 мільйонів гривень


Новини Статті Аналітика
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "гречаного" монополіста Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті