Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 11:50 | London, Apr 19 09:50 | New York, Apr 19 05:50
Shanghai, Apr 19 17:50 | Tokyo, Apr 19 18:50 | Sydney, Apr 19 20:50

"Лівела" готується відновити ввезення палива в Україну

"Лівела" готується відновити ввезення палива в Україну




22 квітня 2011 в 14:00 - Роман Зайцев


"Лівела" готується відновити ввезення палива в Україну

Вищий адміністративний суд остаточно відмовив Державній податковій службі у вимозі скасувати пільги для цієї компанії "Лівела".



Як пише "Комерсант Україна", з посиланням на джерело, що імпортер вже готується відновити ввезення палива в країну.

"До партнерів "Нафтогазу", які купують нафтопродукти, вироблені на Шебелинському ГПЗ і Лисичанському НПЗ, вже зверталися представники цього імпортера з пропозицією відновити постачання палива", - повідомив співрозмовник видання в Міненерго.

За його словами, якщо безподатковий імпорт відновиться, втрати бюджету в 2011 році у зв‘язку із зростанням цін на нафтопродукти будуть набагато більші, ніж у минулому.

"Це остаточно дестабілізує ринок і підірве позиції нафтопереробників, які й без того перебувають в нерівному становищі в порівнянні з імпортерами", - говорить співрозмовник. У прес-службі Міненерго рішення суду не коментують.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд відмовив Державній податковій службі в перегляді Верховним судом рішення ВАСУ від 22 грудня 2010 року, яким було закрито провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівелою" нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ.

"Лівела" домоглася права на ввезення нафтопродуктів без сплати акцизу, ПДВ і ввізного мита в серпні 2010 року через суди, посилаючись на закон, що діяв у країні ще в 1990-х роках.

Компанія ввозила нафтопродукти з липня 2010 року по січень 2011-го. Державна податкова служба оскаржила це право, але в грудні 2010 року ВАСУ відмовив їй у вимозі скасувати пільги.

Раніше Антимонопольний комітет заявив, що через ввезення нафтопродуктів компанією "Лівела" державний бюджет в 2010 році втратив близько 3 мільярдів гривень.

АМКУ в кінці 2010 року почав розслідування ситуації з безподатковим ввезенням нафти і нафтопродуктів в Україні, яке поки не завершено.

Вчора коментувати його хід у прес-службі комітету не стали.

"Лівела" готується відновити ввезення палива в Україну


Новини Статті Аналітика
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Білорусь вводить монополію на імпорт харчів Білорусь вводить монополію на імпорт харчів Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз" 25 травня проведе аукціон з продажу 12,5 тис. т світлих нафтопродуктів Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку Імпортери нафтопродуктів будуть судитися з Мінекономрозвитку I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті