Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 16:12 | London, Apr 25 14:12 | New York, Apr 25 10:12
Shanghai, Apr 25 22:12 | Tokyo, Apr 25 23:12 | Sydney, Apr 26 01:12

Модернізацію ГТС можуть почати вже в червні

Модернізацію ГТС можуть почати вже в червні




4 квітня 2011 в 09:40 - Роман Зайцев


Модернізацію ГТС можуть почати вже в червні

Перша частина модернізації української газотранспортної системи за участю міжнародних фінансових установ стартує в середині червня. Про це заявив міністр енергетики Юрій Бойко в ефірі телеканалу "Інтер" 1 квітня.



Україна неодноразово заявляла про намір провести модернізацію своєї ГТС, за якою транспортується близько 80% всього російського газу до Європи.

У найближчі сім років для модернізації ГТС України необхідно 6,5 мільярда євро. "Перший стик буде зварений у середині червня. Сюди спеціально приїжджає єврокомісар з енергетики, і в його присутності ми починаємо модернізацію "Уренгой-Помари-Ужгород". Це перша частина модернізації нашої ГТС за участю міжнародних фінансових установ з ЄС", - повідомив Бойко.

"Початок модернізації газотранспортної системи буде в середині червня. Буде зварений так званий золотий стик", - зазначив український міністр.

Нагадаємо, український уряд, Єврокомісія, ЄБРР, Європейський інвестиційний банк і Світовий банк 23 березня 2009 року в Брюсселі підписали Спільну декларацію з модернізації ГТС України.

Президент Віктор Янукович у листопаді 2010 року заявив, що газотранспортну систему України потрібно модернізувати, а не віддавати Росії.

За його словами, Росія зацікавлена в модернізації українських трубопроводів, проте наполягає на контролі над розподільною мережею. Пізніше, в грудні, він заявив, що вважає безперспективним будівництво Росією газопроводу "Південний потік" у разі згоди Росії і Європейського Союзу модернізувати українську газотранспортну систему.

У лютому 2011 року розпочав роботу проект технічної допомоги "Підготовчі дослідження модернізації української газотранспортної системи і сховищ" в рамках виконання Брюссельської декларації 2009 року.

Європейський банк реконструкції та розвитку раніше висловлював готовність виділити 400-450 мільйонів доларів на модернізацію української ГТС.

Уряд має намір залучити 6,5 мільярда доларів на модернізацію ГТС до 2019 року. Місяць тому Юрій Бойко заявляв, що Україна планує до кінця 2011 року отримати від міжнародних фінансових організацій перші кошти на модернізацію своєї газотранспортної системи.

В першу чергу кошти будуть спрямовані на модернізацію української частини газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" та "Уренгой-1".

Модернізацію ГТС можуть почати вже в червні


Новини Статті Аналітика
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Розвиток інноваційної інфраструктури рибних господарств Херсонської області Розвиток інноваційної інфраструктури рибних господарств Херсонської області Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Першочергові завдання розвитку інноваційної діяльності в Україні Першочергові завдання розвитку інноваційної діяльності в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Газпром" витратив 5,3 мільярда рублів через "газову війну" з Україною "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз" продаватиме бензин з Лисичанського НПЗ в кінці травня Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Україна шукає партнера для видобутку нафти в ОАЕ Україна шукає партнера для видобутку нафти в ОАЕ Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті