Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 03:06 | London, Apr 19 01:06 | New York, Apr 18 21:06
Shanghai, Apr 19 09:06 | Tokyo, Apr 19 10:06 | Sydney, Apr 19 12:06

Міненерговугілля вважає необхідним залучення західних інвестицій для розробки українських нафтогазових родовищ

Міненерговугілля вважає необхідним залучення західних інвестицій для розробки українських нафтогазових родовищ




8 лютого 2011 в 20:48 - Ілона Чіркова


Міненерговугілля вважає необхідним залучення західних інвестицій для розробки українських нафтогазових родовищ

Залучення міжнародних нафтогазових компаній і новітніх технологій є необхідною і пріоритетною умовою розробки  великих родовищ вуглеводнів як у всьому світі, так і в Україні.



Освоєння Чорноморського шельфу і великих нафтогазових родовищ сухопутної частини України є однією з стратегічних задач економічного розвитку країни.

Важливим фактором мінімізації ризиків, пов’язаних із її виконанням, повинна стати розробка і реалізація державної програми освоєння природних ресурсів морського шельфу і материкової частини України, та відповідне коригування нормативно-правової бази, спрямованої на залучення до проектів найбільших вітчизняних і закордонних нафтогазових компаній.

За даними спеціалістів Міненерговугілля розробка будь-яких великих родовищ є досить високо ризикованою справою. Серед цих ризиків можна відзначити такі як: невизначеність ринкової ціни нафти і газу, коригування в оцінці запасів і собівартості видобутку, вірогідні економічні ризики, можливі витрати на програми безпеки навколишнього середовища та ін.

Для мінімізації зазначених ризиків під час розробки великих родовищ у всьому світі залучаються транснаціональні нафтогазові компанії, які мають необхідні технології і можливості залучення великих фінансових позик. 

В Україні мова йде про необхідність залучення компаній, які мають технології розробки глибоководних родовищ (Чорноморський шельф)  і видобування нетрадиційних видів газу (сланцевий і шахтний метан).

Крім цього консолідація ресурсів для виконання великомасштабних проектів може бути забезпечена шляхом об’єднання компаній в консорціуми. Наприклад, родовище Прадо-бей на Алясці розробляється консорціумом з п’ятнадцяти компаній.

Освоєнням найбільшого шельфового блоку родовищ Азері-Чіраг-Гюнешлі в Азербайджані займаються такі компанії: англійська British Petroleum, американські Chevron Texaco, Exxon Mobil, Devon Energy і Amerada Hess/Delta, японські  Inpex і Itochu, норвезька Statoil, а також турецька TPAO. Без створення консорціумів широке освоєння українських родовищ практично неможливе.

Таким чином, ультимативна заява  з боку опозиції відносно необхідності одноосібної участі України в розробці великих нафтогазових родовищ є по своїй природі утопічними і суперечить прийнятій світовій практиці.

Міненерговугілля вважає необхідним залучення західних інвестицій для розробки українських нафтогазових родовищ


Новини Статті Аналітика
Міненерговугілля рекомендує знизити вартість дизпалива до 9,6 грн за літр Міненерговугілля рекомендує знизити вартість дизпалива до 9,6 грн за літр Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Шахтарі видобули 6 млн. 833,2 тис. тонн вугілля Шахтарі видобули 6 млн. 833,2 тис. тонн вугілля Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Бойко обіцяє новий газовий контракт улітку Бойко обіцяє новий газовий контракт улітку Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Міненерговугілля підвищило ціновий коридор для бензину А-95 на 5 копійок Міненерговугілля підвищило ціновий коридор для бензину А-95 на 5 копійок У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
До початку вересня ціни на вугілля в країні досягнуть рівня світових До початку вересня ціни на вугілля в країні досягнуть рівня світових Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті