Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 10:43 | London, Mar 19 08:43 | New York, Mar 19 04:43
Shanghai, Mar 19 16:43 | Tokyo, Mar 19 17:43 | Sydney, Mar 19 19:43

Лукойл і Роснафта можуть почати розробку шельфу Чорного моря

Лукойл і Роснафта можуть почати розробку шельфу Чорного моря




27 квітня 2011 в 08:40 - Роман Зайцев


Лукойл і Роснафта можуть почати розробку шельфу Чорного моря

ВАТ Лукойл і ВАТ НК Роснафта розглядають для спільної роботи шельф Чорного моря і Каспію, повідомив глава Лукойлу Вагіт Алекперов.



Алекперов нагадав, що до 1 вересня компанії повинні підготувати конкретні пропозиції, а 1 серпня вони формалізують всі свої структури.

"Ми розглядаємо об‘єднання зусиль на шельфах: це і Каспій, і Азов, і Чорне море, це і Арктичне узбережжя. Консорціум дозволить об‘єднати зусилля російських компаній. Вперше, Володимир Володимирович, створюється консорціум не з іноземними компаніями, а дві російські компанії об‘єднують зусилля, фінансові активи, активи мінеральних ресурсів, для того щоб виконати завдання і створити єдину систему, яка була б економічно ефективна для всіх учасників цього ринку. Тому, звичайно, це дуже хороший поштовх, це крок вперед, який дозволяє нам сьогодні вже братися за дуже складні проекти - як технологічні, так і капіталомісткі ", - наголосив глава Лукойлу на зустрічі з прем‘єр-міністром РФ Володимиром Путіним.

Відповідаючи на запитання Путіна про те, що могло б бути в якості першого кроку співробітництва, Алекперов сказав: "Це можуть бути геолого-розвідувальні роботи, в тому числі на Чорному морі, на Каспії. Ми спільно розглядаємо зараз два об‘єкти, де могли б вести ці роботи ". Алекперов також розповів, що компанії планують об‘єднати свої родовища в Тимано-Печорській провінції, де Лукойл вже побудував експортну інфраструктуру.

"Є у нас родовища невведення, є в" Роснефті "невведення. Будівництво окремого нафтопроводу малого діаметра обом компаніям невигідне, а об‘єднавши зусилля, ми могли б просто всю цю інфраструктуру зробити самостійно. Ось ці три регіони, де сьогодні могли б бути ефективними наші спільні проекти ", - зазначив Алекперов.

ВАТ Роснафта і ВАТ Лукойл 21 квітня підписали угоду про довгострокове співробітництво; до 15 травня компанії створять спільні робочі групи, щоб до 1 серпня визначити перелік проектів з подальшою оцінкою їх ефективності і розробкою прийнятних механізмів співпраці. Остаточний список проектів буде готовий до 1 вересня.

Відповідно до угоди, Лукойл може взяти участь у геологорозвідці на ліцензійних ділянках ВАТ Роснафта на шельфі, а також у розробці вже відкритих родовищ у рамках російського законодавства. Також сторони домовилися про об‘єднання зусиль з таких напрямків, як геологорозвідка, видобуток і транспортування вуглеводнів на ділянках у Ненецькому автономному окрузі (НАО), а також по низці інших напрямків.

Лукойл і Роснафта планують спільний маркетинг попутного і природного газу родовищ Большехетської і Ванкорської зон, взаємні поставки на збутові та виробничі потужності обох компаній нафтопродуктів, зріджених газів і продуктів нафтохімії. Крім того, компанії мають намір спільно виробляти рішення для підвищення ефективності реалізації продукції нафтохімії, нафти і газопереробки в РФ і за кордоном.

Роснафта і Лукойл мають намір використовувати наявну логістичну інфраструктуру, в тому числі потужності з перевалки нафти, продуктів нафтопереробки і нафтохімії на експорт, а також розробку і здійснення проектів у сфері транспортної інфраструктури для нафтопродуктів, у тому числі проекту з будівництва продуктопроводу, до Московського продуктового кільця і проекту Південь.

Раніше, 20 січня повідомлялося, що Кабінет міністрів України дозволив Лукойлу, найбільшій приватній нафтовій компанії Росії, брати участь у видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря.

Лукойл і Роснафта можуть почати розробку шельфу Чорного моря


Новини Статті Аналітика
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Хліб Інвестбуд" розпочинає другий етап форвардних закупівель на 335 млн. грн. Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "Лукойл" на 81,5 тисячі гривень У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Рекламна кампанія Євро-2012 почнеться з 1 вересня Рекламна кампанія Євро-2012 почнеться з 1 вересня Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті