Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 08:49 | London, Apr 24 06:49 | New York, Apr 24 02:49
Shanghai, Apr 24 14:49 | Tokyo, Apr 24 15:49 | Sydney, Apr 24 17:49

Італійці шукатимуть в Україні сланцевий газ

Італійці шукатимуть в Україні сланцевий газ




14 грудня 2010 в 14:28 - Роман Зайцев


Італійці шукатимуть в Україні сланцевий газ

Президент провідної енергетичної компанії Італії Eni Паоло Скароні прибув до Києва, щоб обговорити з міністром закордонних справ України питання про концесію територій для розвідки родовищ сланцевого газу.



Його  видобувають з бітумних сланців, що знаходяться у підземних вугільних пластах, - пише італійська Corriere della Sera.

Лише кілька днів тому глава Eni отримав такі концесії у Польщі, де застосовуватиметься технологія Quicksilver. Eni планує до 2030 року добитися революційних успіхів у сфері газу, добутого нетрадиційним способом.

Щоправда, саме "традиційний" газ і Росія залишаються основою зовнішньої політики Eni.

Тісні особисті відносини між італійським та російським прем'єрами навіть викликали підозри американського посольства в існуванні спільних економічних інтересів. Це стало відомо завдяки публікації викривальних документів сайтом Wikileaks.

Найближчими днями Eni, як очікується, дасть згоду на обмін активами італійсько-російського консорціуму, який, інвестувавши  5,8 млрд. доларів, придбав три компанії, що володіють найбагатшими газовими родовищами в районі Ямалу.

У цьому консорціумі "Газпром" залишить за собою не більше 51% акцій, але віддасть 24,9% олігарху Леоніду Міхельсону, власнику нафтової компанії Novatek. Ця компанія була залучена тому, що вже розробляла родовища в цьому районі і, таким чином, може допомогти почати діяльність на родовищах, що колись належали ЮКОСу.

Американці таврують це підприємство як доказ підпорядкованості Італії Кремлю.

Відправним моментом слід вважати суму, про яку досягнута домовленість з людиною, яка була акціонером "Газпрому", але зрештою пішла зі сцени.

Це "маленький" олігарх Григорій Бєрьозкін і йдеться про 90 млн. доларів, половина з яких була переказана, друга половина - ні, оскільки розробка Ямалу не почалася впродовж двох років, як передбачалося.

Італійці шукатимуть в Україні сланцевий газ


Новини Статті Аналітика
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті