Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 03:50 | London, Apr 25 01:50 | New York, Apr 24 21:50
Shanghai, Apr 25 09:50 | Tokyo, Apr 25 10:50 | Sydney, Apr 25 12:50

Група "Приват" хоче придбати найбільшу мережу нафтобаз в Україні

Група "Приват" хоче придбати найбільшу мережу нафтобаз в Україні




25 березня 2011 в 09:20 - Роман Зайцев


Група "Приват" хоче придбати найбільшу мережу нафтобаз в Україні

Група Приват розробляє новий план посилення своїх позицій на паливному ринку. Підконтрольна їй компанія візьме участь у приватизації АХК Укрнафтопродукт, що володіє мережею нафтобаз.



Ці активи можуть бути внесені до складу компанії, створюваної спільно з державою на базі Укрнафти і Укртатнафти. На її баланс також можуть бути передані нафтопродуктопроводи, які держава нещодавно відсудила у російського Транснефтепродукта, пише КоммерсантЪ-Украина в статті Нефтебазовые ценности.

Експерти відзначають, що майбутня компанія, таким чином, стане першою повністю вертикально інтегрованою структурою на українському нафтовому ринку. Учора газета Відомості приватизації повідомила, що переможцем конкурсу з відбору оцінювача держпакета акціонерної холдингової компанії Укрнафтопродукт стало дніпропетровське ТОВ ПБ-Консалтинг.

За даними Фонду держмайна (ФДМ), ПБ-Консалтинг створений у 1998 році. Одним з його акціонерів є компанія Mortondail Asset Ltd, що входить до групи Приват Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. ПБ-Консалтинг відомий тим, що раніше оскаржив результати конкурсу ФДМ щодо вибору оцінювача держпакета авіакомпанії Міжнародні авіалінії України. З критикою рішення про приватизацію МАУ виступала підконтрольна Привату компанія Дніпроавіа.

Нагадаємо, в середині січня ФДМ оприлюднив список об‘єктів для продажу, серед яких значилися 50% +1 акція Укрнафтопродукту. Вчора високопоставлене джерело Коммерсанта в групі Приват підтвердило, що афілійовані з групою компанії візьмуть участь у приватизації Укрнафтопродукту. "Для нас цей актив важливий перш за все через мережі нафтобаз, розташовані фактично по всій Україні. Ця мережа необхідна для того, щоб забезпечити збут нафтопродуктів, що випускаються Укртатнафтою", - пояснив співрозмовник видання. За його словами, в майбутньому мережа нафтобаз може бути внесена з боку групи Приват до статутного фонду компанії, що об‘єднує Укрнафту і Укртатнафту.

Про можливість такого об‘єднання раніше заявляв голова Міненерго Юрій Бойко. Групі Приват належить 57% акцій Укртатнафти і 43% акцій Укрнафти, державі - 43% Укртатнафти і 50% +1 акція Укрнафти.

Група "Приват" хоче придбати найбільшу мережу нафтобаз в Україні


Новини Статті Аналітика
"Смарт-холдинг" готується придбати підприємство "Укргазвидобуток" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Канадська 3P International Energy купує Канадська 3P International Energy купує "Тисагаз" Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті