Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 14:46 | London, Apr 20 12:46 | New York, Apr 20 08:46
Shanghai, Apr 20 20:46 | Tokyo, Apr 20 21:46 | Sydney, Apr 20 23:46

Фірташ через Укргаз-Енерго буде продавати газ своїм хімічним підприємствам

Фірташ через Укргаз-Енерго буде продавати газ своїм хімічним підприємствам




4 квітня 2011 в 13:40 - Роман Зайцев


Фірташ через Укргаз-Енерго буде продавати газ своїм хімічним підприємствам

Підконтрольна Дмитру Фірташу компанія Укргаз-Енерго, яка отримала п’ятирічну ліцензію на постачання майже 5 млрд. кубометрів газу, очевидно, буде продавати його хімічним підприємствам, що також належать Фірташу.



НКРЕ видала компанії п‘ятирічну ліцензію на постачання 4,8 млрд кубометрів природного газу і метану вугільних пластів за нерегульованим тарифом. Експерти ринку запевняють, що тепер Укргаз-Енерго практично все ліцензійне право газопостачань використовує для забезпечення газом хімічних підприємств, підконтрольних Фірташу.

У Ostсhem Holiding неофіційно сказали, що і до цього вони отримували газ від Укргаз-Енерго, а також дочірньої компанії Газпрому в Україні. І що три тижні тому Group DF офіційно приросла активами черкаського Азоту.

На сьогоднішній день промислово-хімічна імперія Фірташа включає: ВАТ Рівнеазот (під контролем з 2003 року) - 54%; ВАТ Кримський содовий завод (з 2004 року) - 90%; ЗАТ Кримський титан (з 2005 року) - 50% -1 акція; ПАТ Концерн Стирол (з 2010 року) - 90%; ЗАТ Сєвєродонецьке об‘єднання Азот (з 2010 року) - 100%; Черкаське ВАТ "Азот" (з 2011 року) - 95%.

До закордонних активів належать: Таджиказот (Таджикистан, з 2003 року) - 80%; Нітроферт (Естонія, з 2004 року) - 100%. Хоча про виведення їх на повну виробничу потужність, кажуть у Ostсhem Holiding, мова поки не йде.


В оренді у Group DF також знаходяться: Вільногірський ГМК, Іршанський ГЗК (обидва - з 2004 року) і Міжрічинський ГЗК.

Під контролем - через менеджмент - знаходяться такі підприємства: ДАХК Титан Україна (з 2010 року, 100% знаходяться у власності держави, але директор Олександр Нечаєв з 2007 року очолював підконтрольний Фірташу Кримський титан); ДАК Титан (з 2010 року, 100% перебувають у держвласності, але в.о. голови правління Олександр Гербут - колишній член правління Кримського титану); ВАТ Сумихімпром (з 2010 року, 100% знаходяться у власності держави, але голова правління Ігор Лазаковіч - колишній член правління Кримського титану); Запорізький титаномагнієвий комбінат ( з 2010 року, 100% належить державі, але директор Володимир Сівак - представник OstChem Holiding, що об‘єднує хімічні активи Фірташа).

Що стосується метану вугільних пластів, на постачання якого Укргаз-Енерго також отримало право, то метан ще треба добути, або купити у тих, хто здобуде, але таких - одиниці. У той же час під цю категорію (метан вугільних пластів) можна списати і звичайний природний газ, який Нафтогаз ще повинен повернути RosUkrEnergo. Якщо вірити офіційним повідомленням, мова якраз іде про майже 5 млрд кубометрів газу.

Фірташ через Укргаз-Енерго буде продавати газ своїм хімічним підприємствам


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Україна: перебіг торгів на фінансових ринках Україна: перебіг торгів на фінансових ринках
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті