Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 11:19 | London, Apr 25 09:19 | New York, Apr 25 05:19
Shanghai, Apr 25 17:19 | Tokyo, Apr 25 18:19 | Sydney, Apr 25 20:19

Через події у Лівії газ для України може подорожчати

Через події у Лівії газ для України може подорожчати
Рейтинг: 0
Голосів: 0




2 березня 2011 в 11:23 - Роман Зайцев


Через події у Лівії газ для України може подорожчати

Події в Лівії можуть спровокувати зростання ціни на російський газ для Україні.



Про це під час прес-конференції розповіли: експерт з енергетичних питань Центру Разумкова Володимир Омельченко та голова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик, передають "Экономические известия".

За словами Боровика, в україно-російських газових контрактах ціна на газ для України прив‘язана до середньої ціни мазуту за 9 місяців.

"Це не опосередковано, а безпосередньо впливає на ціну на газ для України", - сказав він.

З огляду на небажання російської сторони переглядати формулу розрахунку ціни, експерт не виключає, що ціна на газ для України буде рости - "на сьогоднішній день вона 265 доларів, потім буде 275, а якщо арабські конфлікти не закінчаться найближчим часом, ціна може зрости до 300 доларів за тисячу кубометрів", - сказав він.

У свою чергу, Омельченко зазначив, що в світі вже існувала тенденція до збільшення вартості нафти, "але конфлікти в арабських країнах зробили цей тренд більш динамічним".

Експерт також розповів, що компенсувати недопоставки нафти з боку Лівії не становить особливих труднощів, але свою роль може зіграти спекулятивний фактор.

"Проблем з компенсацією немає, але спекулянти розігрівають цю проблему", - сказав він.

Виходячи з цього, Омельченко озвучив прогноз: "Якщо ціни на нафту зберігатися в діапазоні 100-130 доларів за барель протягом тривалого періоду часу, то вже в третьому кварталі вартість природного газу для України підвищитися до 290 доларів за тисячу кубометрів, а в четвертому кварталі вона може досягти або навіть перевищити цифру в 300 доларів за кубометр".

Через події у Лівії газ для України може подорожчати


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Premarket від інтернет-брокера iTrader Premarket від інтернет-брокера iTrader
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання
Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті