Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 23:03 | London, Apr 25 21:03 | New York, Apr 25 17:03
Shanghai, Apr 26 05:03 | Tokyo, Apr 26 06:03 | Sydney, Apr 26 08:03

Білоруси прокачають по аверсному "Одеса-Броди" російську нафту марки Urals

Білоруси прокачають по аверсному "Одеса-Броди" російську нафту марки Urals




17 листопада 2010 в 17:10 - Роман Зайцев


Білоруси прокачають по аверсному "Одеса-Броди" російську нафту марки Urals

Пробне прокачування нафти марки Urals нафтопроводом Одеса - Броди в аверсному режимі з подальшим постачанням до Білорусі на Мозирський НПЗ відбудеться наприкінці поточного - початку наступного тижня.  



"Як очікується, танкер із нафтою, призначеною для прокачування по нафтопроводу в аверс, прибуде до порту "Южний" 17 листопада і стане під розвантаження в морському нафтотерміналі "Южний". Від швидкості розвантаження танкера залежатиме початок прокачування", - повідомили агентству "Інтерфакс-захід" у білоруському профільному відомстві.

За словами представника відомства, процес розвантаження може зайняти декілька днів. Таким чином, очікується, що пробний запуск нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі відбудеться наприкінці поточного - початку наступного тижня.

Він також повідомив, що танкер із нафтою, яка буде закачана в нафтопровід, прибуде із Новоросійська. "Це російська нафта марки Urals, куплена по свопу з Венесуелою, обсяг партії - приблизно 80 тис. тонн", - сказав він.

За його словами, передбачається, що нафта надійде на Мозирський НПЗ наступного тижня і перероблятиметься в такому ж режимі, як і російська нафта, що постачається на завод трубопровідним транспортом і по залізниці.

Раніше МНПЗ переробляв венесуельську нафту марки Santa Barbara в суміші з російською Urals.

Як повідомлялося раніше, під час пробного прокачування по нафтопроводу Одеса-Броди транспортуватиметься російська нафта за контрактом на умовах своп, укладених між Білоруською нафтовою компанією і PDVSA (Венесуела).

Раніше перший віце-прем‘єр Білорусі Володимир Семашко повідомляв журналістам, що пробне прокачування нафти по нафтопроводу Одеса - Броди в аверсному режимі із подальшим постачанням ресурсу на Мозирський НПЗ буде здійснено 17 листопада. Відповідний контракт підписали в Мінську 25 жовтня господарюючі суб‘єкти Білорусі та України.

За словами Семашка, під час цього прокачування до республіки буде поставлена нафта на умовах своп, проте він не уточнив, якою саме нафтою планується замістити цей ресурс. Обсяг постачання складе 80 тис. тонн.

Між тим раніше джерела в профільному білоруському держвідомстві відзначали, що для заміщення може бути використана нафта з Азербайджану, Росії, Казахстану, Ірану і деяких інших країн.

У 2010 році Білорусь купить у Венесуелі 4 млн тонн нафти, в 2011 році - 10 млн тонн, до 8 млн тонн з яких буде поставлено на умовах своп і транспортовано трубопроводом Одеса-Броди.

Білоруси прокачають по аверсному "Одеса-Броди" російську нафту марки Urals


Новини Статті Аналітика
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується
Білорусь частково перейшла на долар і євро Білорусь частково перейшла на долар і євро Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті