Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 08:48 | London, Apr 20 06:48 | New York, Apr 20 02:48
Shanghai, Apr 20 14:48 | Tokyo, Apr 20 15:48 | Sydney, Apr 20 17:48

Азаров каже, що не закликав Австрію відмовлятись від Південного потоку

Азаров каже, що не закликав Австрію відмовлятись від Південного потоку




9 листопада 2010 в 10:20 - Роман Зайцев


Азаров каже, що не закликав Австрію відмовлятись від Південного потоку

Австрія займає позицію, згідно з якою шляхи постачання газу мають бути диверсифіковані. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи реакцію федерального канцлера Австрії Варнера Файманна на зроблену йому українською стороною пропозицію конструктивно ставитися до позиції України щодо "Південного потоку".  



"Реакція канцлера, коли розмова проходила віч-на-віч, була абсолютно адекватною. Яка різниця Австрії, з якого потоку одержувати газ. Австрія, як і будь-яка інша країна, зацікавлена в конкуренції систем, що постачають газ, у надійності їх роботи, у можливості диверсифікації постачання газу. Отже така позиція абсолютно зрозуміла", - сказав Азаров.

При цьому він відзначив, що Україна не закликала Австрію відмовитися від участі в будівництві газопроводу "Південний потік", повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми не закликали Австрію зайняти позицію до якоїсь протидії цьому будівництву, тому що ми прекрасно розуміємо, що цього не буде. Але ми звернули увагу керівництва Австрії на те, що існують й інші можливості. Зокрема, це і модернізація нашої газотранспортної системи. Це дешевша й надійніша можливість для транзиту газу, зокрема, і до Австрії", - підкреслив він.

Азаров ще раз наголосив, що ставити за мету відмову Австрії від участі в "Південному потоці" безглуздо, і Україна такої мети не ставить.

Як повідомлялося, Азаров, виступаючи у понеділок на Віденському економічному форумі, на якому був присутній Федеральний канцлер Австрії Варнер Файманн, висловив прохання австрійській стороні "конструктивно поставитися до позиції України щодо "Південного потоку".

Він нагадав, що 22 листопада в Брюсселі планується провести переговори про модернізацію української газотранспортної системи у форматі Україна-ЄС-Росія.

Позиція України, як і до переговорів, так і під час переговорів полягає в тому, що будівництво Південного і Північного потоків може призвести до скорочення майже удвічі транзиту газу через територію України українською ГТС.

Азаров каже, що не закликав Австрію відмовлятись від Південного потоку


Новини Статті Аналітика
Азаров написав Путіну Азаров написав Путіну "газового" листа Інвестиції в нерухомість за межами країни Інвестиції в нерухомість за межами країни Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Єврокомісія підтримала проект будівництва Єврокомісія підтримала проект будівництва "Південного потоку" Азаров їде домовлятись про вільну торгівлю з ЄС Азаров їде домовлятись про вільну торгівлю з ЄС ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами ПДВ-облігації скуповують іноземці ПДВ-облігації скуповують іноземці Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія хоче монополізувати Росія хоче монополізувати "Південний потік" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Через Північний та Південний потоки Україна може втратити 700 мільйонів Через Північний та Південний потоки Україна може втратити 700 мільйонів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті