Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 01:49 | London, Apr 18 23:49 | New York, Apr 18 19:49
Shanghai, Apr 19 07:49 | Tokyo, Apr 19 08:49 | Sydney, Apr 19 10:49

Азаров хоче прив’язати газ до вугілля

Азаров хоче прив’язати газ до вугілля
За матеріалами: Українська правда
Рейтинг: 0
Голосів: 0




3 травня 2011 в 12:10 - Роман Зайцев


Азаров хоче прив’язати газ до вугілля

Прем`єр Микола Азаров переконаний, що "харківські угоди" "працюватимуть" і надалі.



В ефірі телеканалу "Україна" в неділю він відзначив позитив, який Україна здобула в результаті зниження ціни на газ на 100 доларів за тисячу кубометрів за цими угодами, повідомляє УНІАН.

"Такі найважливіші продовольчі позиції, як наприклад, м`ясо, хліб, макаронні вироби - практично ціни не зросли. Вони у нас в Україні є значно нижчими, ніж в оточуючих нас країнах", - зазначив Азаров.

"Цей чинник багато в чому залежить від того, що нам вдалося укласти "харківські угоди", вдалося знизити ціну на газ на значну суму. І тому я абсолютно переконаний, що ці угоди працюватимуть", - підкреслив прем‘єр.

Він також повідомив, що Україна пропонує Росії у формулі розрахунку ціни на газ замість вартості газойля враховувати вартість вугілля.

За словами Азарова, газойль в Україні практично не застосовується в якості палива.

"Йдеться про європейський підхід, коли вартість газу прив`язується до вартості того енергетичного ресурсу, який може газ замінити. А який ресурс може замінити газ в Україні? Наприклад, вугілля. У нас багато вугілля. Так чому ж не прив`язатися в цій формулі до вугілля?", - сказав Азаров у відповідь на прохання перерахувати аргументи, які висуває Україна в переговорах з Росією для зміни формули утворення ціни на газ.

Крім того, Азаров зауважив, що серед аргументів є також факт вищої вартості газу для України, ніж для країн Європи і те, що двосторонній договір не може діяти, якщо не влаштовує одну зі сторін.

"Найголовніше, не може існувати договір, який одну сторону влаштовує, а іншу ні. Вся практика застосування таких договорів показує, що рано чи пізно наступає момент, коли цей договір розривається. І ось він зараз настав", - сказав прем`єр.

Азаров також не став прогнозувати ціну на бензин на період до кінця літа 2011 року через "невизначене зростання ціни на нафту на основних ринках".

Азаров хоче прив’язати газ до вугілля


Новини Статті Аналітика
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті