Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 22:24 | London, Apr 25 20:24 | New York, Apr 25 16:24
Shanghai, Apr 26 04:24 | Tokyo, Apr 26 05:24 | Sydney, Apr 26 07:24

АМКУ розслідуватиме різке підвищення цін на бензин



5 січня 2011 в 09:22 - Ілона Чіркова


АМКУ розслідуватиме різке підвищення цін на бензин

Антимонопольний комітет порушив справу за фактом різкого підвищення цін на бензин марок А-95 й А-92 наприкінці 2010 і на початку 2011 років з боку основних операторів ринку.



Розслідування комітету буде стосуватися діяльності тих учасників ринку, які мають значну ринкову частку й не виконали рекомендації із установлення економічно обґрунтованої вартості палива.

В повідомленні вказано, що за попередньою інформацією, такі підприємства, як "Окко-Нафтопродукт", "Континент Нафто Трейд" (бренд WOG), "Альянс Холдинг" (Shell), "Лукойл-Україна" й "ТНК-ВР Коммерс" були лідерами підвищення цін на бензини.

Комітет обіцяє, що в ході розслідування особливу увагу буде приділено формуванню всього ланцюга видатків, які впливають на вартість палива, враховуючи при цьому розмір цін на наявні залишки нафтопродуктів.

Комітет також перевірить вплив очікуваного збільшення акцизного збору на формування вартості пального.

Наприкінці грудня 2010 Антимонопольний комітет зобов'язав 18 найбільших нафтотрейдерів не допускати необґрунтованого синхронного підвищення роздрібних цін на бензини й дизельне паливо.

З 2011 року відповідно до прийнятого Податкового кодексу акциз на бензин збільшився на 37,9% до 182 євро/тонна.

Міністерство палива й енергетики ініціює введення мита на імпорт нафтопродуктів у розмірі менш як 120 євро/тонна для підтримки вітчизняної нафтопереробної галузі.

АМКУ розслідуватиме різке підвищення цін на бензин


Новини Статті Аналітика
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Технології виробництва біопалива Технології виробництва біопалива ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Більше 70% українців бояться різкого підвищення цін Більше 70% українців бояться різкого підвищення цін Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті