Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 10:04 | London, Apr 20 08:04 | New York, Apr 20 04:04
Shanghai, Apr 20 16:04 | Tokyo, Apr 20 17:04 | Sydney, Apr 20 19:04

"Нафтогаз" збирається купувати родовища в Казахстані

"Нафтогаз" збирається купувати родовища в Казахстані




18 листопада 2010 в 10:20 - Роман Зайцев


"Нафтогаз" збирається купувати родовища в Казахстані

НАК "Нафтогаз України" вивчає можливість придбання нафтогазових родовищ Толкин, Боранколь і блоку Табил, що в Мангістауській області, Казахстан.  



Про це сказано в тендерних документах "Нафтогазу", повідомляють "Українські новини".

У вересні НАК оголосив тендер на оцінку запасів і ресурсів нафти та газу родовищ Толкин, Боранколь і блоку Табил.

Зазначений тендер, як випливає з повідомлення "Нафтогазу" у Віснику державних закупівель, не відбувся - всі конкурсні пропозиції було відхилено.

У тендерній документації до зазначених торгів повідомляється, що потенційний переможець має провести оцінку підрахованих запасів і ресурсів зазначених активів на підставі цін на нафту й газ, оцінку прав власності, податків, експлуатаційних і капітальних витрат "Нафтогазу України" у разі придбання родовищ.

Крім того, переможець має провести збір, аналіз, систематизацію та аудит геолого-геофізичних і геолого-промислових матеріалів за родовищами Толкин, Боранколь і блоку Табил станом на 1 січня 2010 року, а також визначити очікуваний чистий дохід і дисконтований очікуваний чистий дохід за кожною оціненою категорією запасів вищевказаних активів.

Також, серед конкурсних умов, - проведення незалежної оцінки запасів і ресурсів нафти та газу за вищевказаними об‘єктами відповідно до вимог Спілки інженерів-нафтовиків (SPE).

Геологічні запаси газу на родовищі Толкин оцінюються від 26 до 36 млрд. куб. м. В 2008 році видобуток газу на цій площі досягнув 2,3 млрд. куб. м гази.

Запаси нафти родовища Боранколь становлять понад 3 млн. тонн.

Видобутком вуглеводнів на родовищах Толкин, Боранколь і блоку Табил з 2000 року займалися компанія "Толкиннафтогаз" і спільне казахстанско-молдавське підприємство "Казполмунай".

В 2008 році Фінансова поліція Казахстану порушила кримінальні справи проти 4 громадян Молдови, які в різні періоди керували зазначеними компаніями.

Після цього суд наклав арешти на контракти "Казполмунайя" і "Толкиннафтогазу" на розвідку й видобуток вуглеводневої сировини, а також на 100% частки участі в статутному капіталі та на все рухоме та нерухоме майно компаній.

За повідомленнями казахстанських ЗМІ, серед бенефіціарів "Толкиннафтогазу" зазначалися Terra Raf Trans Trading Limited (Кіпр), і компанія ASCOM S.A. (Молдова).

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" є монополістом з транспортування газу транзитними газопроводами, монополістом з транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільшим видобувачем газу та найбільшим видобувачем нафти в Україні.

"Нафтогаз" збирається купувати родовища в Казахстані


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Смарт-холдинг" готується придбати підприємство "Укргазвидобуток" Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті