Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 01:19 | London, Apr 24 23:19 | New York, Apr 24 19:19
Shanghai, Apr 25 07:19 | Tokyo, Apr 25 08:19 | Sydney, Apr 25 10:19

"Нафтогаз України" пробачив Фірташу 860 млн. грн.

"Нафтогаз України" пробачив Фірташу 860 млн. грн.




13 січня 2011 в 17:15 - Ілона Чіркова


"Нафтогаз України" пробачив Фірташу 860 млн. грн.

НАК "Нафтогаз України" відмовився від претензій до підконтрольній Дмитру Фірташу ЗАТ "Укргаз-енерго" в розмірі 860 млн. гривень.



Зокрема, 1 січня 2011 року набула чинності постанова Київського апеляційного господарського суду від 21 грудня 2010 року, яким НАК було відмовлено у стягненні цієї суми з газотрейдера.

Видання пише, що такий фінал цього затяжного спору виглядає дивно, адже у держкомпанії були всі шанси здобути в ньому перемогу.

Головним козирем для юристів "Нафтогазу" було те, що "Укргаз-енерго" в період своєї активної господарської діяльності неодноразово порушив свої зобов'язання з оплати послуг на транспортування газу.

Зокрема, згідно підписаного між ЗАТ і "дочкою" НАК - "Укртрансгазом" п'ятирічного договору, трейдер повинен був оплачувати послуги з транспортування блакитного палива в три етапи.

Перший - вносити 1-го числа кожного місяця передоплату у розмірі 40% від вартості послуг з прокачування запланованого місячного обсягу.

Другий - до 15-го числа кожного місяця сплатити ще 30% вартості послуг запланованого місячного обсягу.

Третій - у кінці місяця остаточно розрахуватися за фактично надані послуги.

За даними видання, за півтора роки співпраці - з серпня 2007 року "Укртрансгаз" прокачав для "Укргаз-енерго" понад 10 млрд. куб м газу за що ЗАТ повинно було заплатити 750 млн. гривень, але замість цього підконтрольний компанії Rosukrenergo газотрейдер сплатив за фактом близько 20% цієї суми - 170 млн. гривень а інші 80% - 580 млн. гривень, ЗАТ перерахувало в якості авансового платежу за майбутнє прокачування.

Бо тим самим була порушена вищеописана триступенева схема розрахунків, "Укртрансгаз" повернув "Укргаз-енерго" 580 млн. гривень другого траншу.

Відразу ж після цього держкомпанія звернулася до суду з вимогою стягнути з газотрейдера аналогічну суму за вже надані послуги.

Протягом всього періоду цього процесу на дану заборгованість "Укргаз-енерго" нараховувалися пені і штрафи завдяки чому вже до середини 2009 року борг ЗАТ перед "дочкою" НАК виріс майже до 770 млн. гривень, а ще через рік - до 860 млн. гривень.

Але зараз стало зрозуміло, що "Нафтогаз" не отримає навіть малої частини цієї суми.

"Нафтогаз України" пробачив Фірташу 860 млн. грн.


Новини Статті Аналітика
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: перебіг торгів на фінансових ринках Україна: перебіг торгів на фінансових ринках
"Нафтогаз" вперше продав ОВДП на 5 мільярдів приватному банку Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд українських ринків за 14.01.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 14.01.2011. Підсумки тижня
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд українських ринків за 11.01.2011. Ринки знаходяться біля історичних максимумів Огляд українських ринків за 11.01.2011. Ринки знаходяться біля історичних максимумів
"Нафтогаз" збирається закачати 21 мільярд кубометрів газу У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті