Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 21:36 | London, Apr 19 19:36 | New York, Apr 19 15:36
Shanghai, Apr 20 03:36 | Tokyo, Apr 20 04:36 | Sydney, Apr 20 06:36

"Нафтогаз Україна" повертає Фірташу 11 млрд. куб. м природного газу

"Нафтогаз Україна" повертає Фірташу 11 млрд. куб. м природного газу




25 листопада 2010 в 12:27 - Уляна Роїк


"Нафтогаз Україна" повертає Фірташу 11 млрд. куб. м природного газу

Уряд України врегулював питання розмитнення 11 млрд. куб. м природного газу, що перебуває в підземних газових сховищах НАК "Нафтогаз Україна", який на виконання вердикту Стокгольмського арбітражу компанія повинна повернути RosUkrEnergo (RUE). 



Відповідне рішення закріплене постановою уряду № 1061 від 15 листопада 2010 року, оприлюдненими на його веб-сайті в середу.

Згідно з документом, митне оформлення газу буде відбуватися на підставі копії зовнішньоекономічного договору (контракту), копії договору (контракту) на зберігання газу в ПСГ, копії рішення Стокгольмського арбітражу і рішень українських судів, які підтверджують зобов‘язання НАКу перед RUE за газ.


Довідка від порталу ІНВЕСТИЦІЇ орг

Швейцарський газотрейдер RosUkrEnergo подав позов до Стокгольмського арбітражного трибунал, який своїм рішенням від 8 червня 2010 року зобов‘язати НАК "Нафтогаз Україна" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в обсязі 1,1 млрд. куб. м газу. Ще раніше арбітраж ухвалив, що "Нафтогаз" повинен виплатити RosUkrEnergo $197 млн у рамках спірних питань між компаніями в 2008 році.

Для виконання рішення Стокгольмського арбітражу в Україні RosUkrEnergo подало позов до українських судів.

Верховний суд України 24 листопада 2010 відхилив касацію НАКу і підтвердив рішення судів нижчих інстанцій у справі виконання вердикту Стокгольмського арбітражу про необхідність повернення "Нафтогазом" природного газу RUE.

"Нафтогаз Україна" оцінює свої витрати з врегулювання суперечки з RosUkrEnrego в 9,6 млрд. грн, розраховуючи на повернення швейцарським газотрейдером $1,7 млрд. боргу, який "Газпром" передав "Нафтогазу" в 2009 році.

Компанія RosUkrEnergo створена влітку 2004 року "Газпромом" і Centragas Holding AG на паритетних засадах. Centragas Holding AG належить українським бізнесменам Дмитру Фірташу (90%) та Івану Фурсіну (10%). RUE у 2006-2008 роках виступала монопольним постачальником природного газу в Україні.

"Нафтогаз України" об‘єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

 

"Нафтогаз Україна" повертає Фірташу 11 млрд. куб. м природного газу


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті