Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 08:38 | London, Apr 19 06:38 | New York, Apr 19 02:38
Shanghai, Apr 19 14:38 | Tokyo, Apr 19 15:38 | Sydney, Apr 19 17:38

"Нафтогаз" планує цього року поставити Польщі газі на $90 млн.

"Нафтогаз" планує цього року поставити Польщі газі на $90 млн.




23 лютого 2011 в 11:23 - Роман Зайцев


"Нафтогаз" планує цього року поставити Польщі газі на $90 млн.

НАК "Нафтогаз Україна" має намір відновити експорт газу в Польщу, плануючи поставити палива на суму до $90 млн., а в майбутньому збільшити експорт у 10 разів.



Про це пише видання "Комерсант Україна" з посиланням на свої джерела в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості і "Нафтогазу".

Відповідно до джерел, Кабінет міністрів України готує постанову, яка дозволить експортувати газ з України до Польщі. У прес-службі уряду виданню підтвердили, що "готується постанова, яка врегулює експорт незначних обсягів газу до Польщі", але відмовилися від подальших коментарів. За наявною інформацією, документ планується затвердити до кінця тижня, а вже до кінця року - експортувати до 300 млн кубометрів газу.

Нагадаємо, в жовтні 2010 р. "Нафтогаз" відновив експорт українського газу до Польщі. Дочірнє підприємство "Укргазвидобування" здійснювало поставки в Хрубешув (Польща). До кінця року було експортовано менше 10 млн куб. м газу.

З 1 січня 2011 р. постачання було припинено. "Це пов‘язано з тим, що за контрактом з "Газпромом" ми з початку року не можемо експортувати російський газ. А газ власного видобутку повинен продаватися тільки на внутрішньому ринку, згідно з постановою Кабміну № 1729 від 27 грудня 2001 р.", - пояснило джерело видання в Міненерговуглепромі.

За його словами, в Кабміні готують зміни до цієї постанови, які дозволять у поточному році експортувати в Польщу до 300 млн кубометрів газу, а в майбутньому - до 3 млрд кубометрів на рік. З урахуванням підвищення з березня цін на газ на польському ринку до $290-300 за тисячу куб. м, "Нафтогаз" в 2011 р. зможе виручити від продажу заявленого об‘єму до $90 млн.

Такі плани Україні стурбували російського монополіста. "З невеликим перетіканням газу у розмірі 100-200 млн кубометрів ще можна погодитися, але обсяг понад 1,5 млрд кубометрів при ємності польського газового ринку в 14 млрд кубометрів - це десята частина ринку і конкуренція для нашого палива", - заявило виданню високопоставлене джерело в "Газпромі", додавши, що постараються шляхом переговорів переконати Україні поставляти не більше 1,5 млрд кубометрів.

Нагадаємо, раніше в "Газпромі" повідомили, що в березні вартість газу для Західної Європи зросте на 15-20%, у той час як для українських промисловців подорожчання через відмінності у формулі ціноутворення буде не настільки значним. Так, в II кварталі ціна імпортного газу для України підвищиться на 4,1% в порівнянні з I кварталом, до $275 за тисячу кубометрів.

"Нафтогаз" планує цього року поставити Польщі газі на $90 млн.


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті