Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 14:03 | London, Apr 19 12:03 | New York, Apr 19 08:03
Shanghai, Apr 19 20:03 | Tokyo, Apr 19 21:03 | Sydney, Apr 19 23:03

"Лукойл" відновить переробку на Oдecькому HПЗ в березні

"Лукойл" відновить переробку на Oдecькому HПЗ в березні




14 лютого 2011 в 19:22 - Роман Зайцев


"Лукойл" відновить переробку на Oдecькому HПЗ в березні

Найбільший в Росії приватний нафтовиробник "Лукойл" відновить переробку на українському Одеському НПЗ в березні 2011 р. Про це в інтерв'ю Reuters заявив глава компанії Вагіт Алекперов.



"Відкриємо, коли маржа збільшиться, вже збільшилась маржа... Ми плануємо (відкриття Одеського НПЗ) в березні місяці", - сказав В.Алєкпєров.

Він зазначив, що обсяг переробки на підприємстві може скласти 2,8 млн т в рік, "якщо уряд України прийме рішення про захист внутрішнього ринку нафтопродуктів".
"Лукойл" зупинив переробку в Одесі в жовтні 2010 р., посилаючись на ремонт і "несприятливу маркетингову ситуацію на українському ринку нафтопродуктів".

В.Алєкпєров сказав, що сподівається на "вірне" рішення українського уряду, "який сьогодні декларує (заходи) про захист українського ринку для власне потреб нафтопереробки".

За інформацією трейдерів, на Одеський НПЗ за перше півріччя 2010 років було поставлено 822 тис. т нафти з ресурсів "Лукойлу" і "Роснєфті", тоді як графік постачань передбачав прокачування в цей період 1,67 млн т сировини.

У першому кварталі 2011 р. Україна планує завершити повну заміну технологічної нафти Urals на Azeri Light AZR-E в нафтопроводі Одеса-Броди, що позбавить "Лукойл" технічної можливості постачати сировину на завод за системою магістральних нафтопроводів "Транснефті".

У ситуації, що склалася, в заводу залишаться два варіанти завантаження - приймати нафту з моря через одеський порт або отримувати нафту Azeri Light через порт Південний. В.Алєкпєров не уточнив, який сорт нафти перероблятиметься на Одеському НПЗ в 2011 р.

Якщо НПЗ продовжить переробляти Urals, то вільна пропозиція сорту на ринку Середземномор‘я може ще більш скоротитися - Новоросійський порт зараз працює на межі технічної можливості, а Одеса і Південний відрізані від системи "Транснєфті".

Одеський НПЗ побудований в 1937 р., в 2001-2004 рр. "Лукойл" провів капітальну модернізацію підприємства. Проектна потужність переробки нафти складає 3,6 млн т на рік. Завод випускає вакуумний газойль, прямогінний бензин, іншу продукцію первинної переробки, бензини А-92 і А-95, дизельне паливо.

"Лукойл" відновить переробку на Oдecькому HПЗ в березні


Новини Статті Аналітика
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Ціни на пальне в Україні трішки підросли Ціни на пальне в Україні трішки підросли У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Ціни на пальне в Україні призупинили ріст Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті