Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 23:05 | London, Apr 23 21:05 | New York, Apr 23 17:05
Shanghai, Apr 24 05:05 | Tokyo, Apr 24 06:05 | Sydney, Apr 24 08:05

"Чорноморнафтогаз" хоче цього року видобути понад 1 млрд. куб. м. газу

"Чорноморнафтогаз" хоче цього року видобути понад 1 млрд. куб. м. газу




29 січня 2011 в 13:24 - Роман Зайцев


"Чорноморнафтогаз" хоче цього року видобути понад 1 млрд. куб. м. газу

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" захистив у НАК "Нафтогаз України" виробничу програму 2011 р. Вона передбачає збереження показників видобутку природного газу за 2010 р. в обсязі понад 1 млрд кубометрів, понад 60 тис. т газового конденсату та 8 тис. т нафти.



При цьому, 300 млн кубометрів природного палива буде закачано в підземне сховище для використання в новому осінньо-зимовому періоді. Транспорт газу по ГТС Криму намічений в розмірі понад 2 млрд кубометрів. Про це повідомляє прес-служба "Чорноморнафтогаз".

Зокрема, геологорозвідкою передбачено приріст запасів вуглеводневої сировини на 2,1 млн т умовного палива. При цьому, буде завершено будівництво 14 експлуатаційних свердловин. Сім з них намічено пробурити на Архангельськом і дві - на Одеському газових родовищах, три - на Голіцинському газоконденсатному родовищі. Всі вони розташовані в північно-західній частині шельфу Чорного моря. Ще двома свердловинами поповниться Стрілецький газовий промисел в Азовському морі.

Крім того, буде продовжено капітальний ремонт існуючого фонду продуктивних свердловин, а також проведені спеціальні роботи з інтенсифікації їх віддачі.

У 2011 р. "Чорноморнафтогаз" проведе основні роботи по створенню нових видобувних і експлуатаційних потужностей, а також газотранспортної інфраструктури на площі Одеського і Безіменного газових родовищ у Чорному морі. Природне паливо з промислу буде отримано в першому кварталі наступного року.

Сумарні запаси двох родовищ становлять 21 млрд кубометрів природного газу. Одночасно поновляться роботи з облаштування нафтового промислу на Суботинському родовищі Прикерченського шельфу Чорного моря. У 2012 р. почнеться його дослідно-промислова розробка: будуть отримані перші 12 тис. нафти морського видобутку. До 2015 р. вона перевищить 120 тис. т. Для порівняння, зараз єдиний в компанії Семенівський нафтовий промисел дає близько 8 тис. т нафти на рік.

Нагадаємо, ДАТ "Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз Україна". Одним з основних напрямків діяльності ДАТ "Чорноморнафтогаз" є видобуток природного газу, нафти і газового конденсату на українській частині шельфу Чорного і Азовського морів. За 2010 р. "Чорноморнафтогаз" добув природного газу в обсязі 1 млрд 50 млн куб. м, що на 9,8% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2009 р. При цьому газового конденсату реалізовано на аукціоні понад 70,5 тис. т, нафти - 8,7 тис. т. У порівнянні з 2009 р. ці показники виросли на 4,5 і 5% відповідно. У той же час більше 290 млн куб. м газу було закачано на зиму в підземне сховище з ресурсів НАК "Нафтогаз Україна" (у 2009 р. цей показник складав 400 млн куб. м), відібрано на потреби споживачів 324 млн куб. м. Транспорт газу по ГТС півострова склав 1,8 млрд куб. м, перевищивши аналогічні показники за 2009 р.

"Чорноморнафтогаз" хоче цього року видобути понад 1 млрд. куб. м. газу


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті