Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 07:01 | London, Apr 25 05:01 | New York, Apr 25 01:01
Shanghai, Apr 25 13:01 | Tokyo, Apr 25 14:01 | Sydney, Apr 25 16:01

МВФ напророчив Україні державного боргу до 40% ВВП

МВФ напророчив Україні державного боргу до 40% ВВП




17 вересня 2010 в 16:00 - Роман Зайцев


МВФ напророчив Україні державного боргу до 40% ВВП

Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує збільшення сукупного державного та гарантованого державою боргу до 40-41% ВВП України на кінець 2010 року з 32-33% на кінець 2009 року.  



Про це сказав представник МВФ в Україні Макс Альєр, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це немало", - відзначив він. За його словами, Україні дуже пощастило в тому, що на початок фінансової кризи рівень її публічного боргу знаходився на низькому рівні.

Однак його нарощування необхідно сповільнити, відзначив він. Альєр висловив думку, що стабілізації рівня держборгу буде сприяти скорочення фіскального дефіциту в країні.

За його словами, якщо в 2009 році бюджетний дефіцит становив 8,7% ВВП, то в 2010 році він може скоротитися до 6 , 5%.

Представник МВФ в Україні також сказав, що вже в 2011 році бюджетний дефіцит може скоротитися до 3,5% при збалансованості фінансів НАК "Нафтогаз України", а в 2012 році  до 2,5%.

"Якщо дотримуватися такої стратегії, то це дозволить стабілізувати борг і поставити країну на правильні рейки", - сказав Альєр.

При цьому він підкреслив важливість проведення реформ в енергетиці, а також доцільність концентрації державних ресурсів на розвиток інфраструктури.

У зв‘язку з цим Альєр нагадав, що нова програма України з МВФ, що передбачає виділення 15 млрд. доларів за 2,5 року, спрямована на закріплення макроекономічної і фінансової стабільності.

"Ми врятували будинок. Тепер його потрібно відбудувати і зробити безпечним", - сказав Альєр.

МВФ напророчив Україні державного боргу до 40% ВВП


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Характеристика індивідуального планування в різних країнах Характеристика індивідуального планування в різних країнах ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті