Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 15:58 | London, Apr 20 13:58 | New York, Apr 20 09:58
Shanghai, Apr 20 21:58 | Tokyo, Apr 20 22:58 | Sydney, Apr 21 00:58

Вашингтон зацікавлений в марганцевій руді Боголюбова

Вашингтон зацікавлений в марганцевій руді Боголюбова




10 грудня 2010 в 17:35 - Роман Зайцев


Вашингтон зацікавлений в марганцевій руді Боголюбова

Джуліан Ассанж виклав на свій сайт WikiLeaks чергову порцію документів, до неї потрапив і український бізнес, точніше, його активи.



Мова йде про документи під грифом "Цілком таємно", які потрапили в мережу прямо з американського Держдепу - аналогу українського Міністерства закордонних  справ, пише "Комсомольская правда в Украине".

У доповідній записці, складеній для користування керівництвом США, міститься інформація про природні ресурси, інфраструктурні об’єкти, транспортний потенціал країн світу, які можуть бути корисні для Штатів.

Збирати дані доручили особисто американським послам в країнах перебування, причому дипломатам настійно не рекомендувалося консультуватися з урядами  держав.

"Потрібна інформація про ті ресурси і об’єкти, втрата яких може критично вплинути на здоров’я населення, економічної безпеки, і/або національної безпеки Сполучених Штатів, - пояснюється у записці. - Рапорт необхідно подати до березня 2009 року".

Посли чудово впоралися зі своєю роботою. Тепер кожен уряд у кожній країні світу може знати, яка саме галузь економіки або який саме об’єкт цікавить Держдеп США у його державі.

Наприклад, китайці точно знають, що до сфери інтересів Штатів потрапляє кабель телефонного зв’язку між Китаєм і самими Штатами, а одна з німецьких компаній розробляє хімікати, без яких Вашингтон не зможе обходитися.

Відносно України Вашингтон обмежився скромною згадкою хімічної та феросплавної промисловості, а також металургії без згадки окремих заводів.

Цікаво й те, що у доповідній записці "між рядків" згадуються конкретні активи з видобутку високоякісної марганцевої руди, які "знаходяться в Західній Австралії".

Мова йде про гігантський рудник Woodie Woodie, що належить компанії Consolidated Minerals українського мільярдера Геннадія Боголюбова. За деякими даними, австралійська руда з цього родовища є кращою у світі, що дозволяє використовувати її при виробництві високотехнологічного обладнання і в металургійній промисловості.

Нагадаємо, у числі перехоплених WikiLeaks телеграм дипломатичного відомства США є документи, що стосуються України - зокрема пропозиції щодо реформ, які потрібно провести в країні.

3 грудня WikiLeaks опублікував донесення посла США в Україні Джона Теффта, написане після зустрічі дипломата з екс-президентом країни Леонідом Кучмою, згідно з яким були озвучені умови передання Севастополя Росії.

6 грудня заступник голови парламентського Комітету з питань закордонних справ Леонід Кожара заявив, що ходив «на сповідь» до посольства США.

7 грудня був заарештований засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж.

8 грудня заступник глави адміністрації президента Ганна Герман назвала тих, кому в Україні варто боятися WikiLeaks.

У свою чергу лідер БЮТ, колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко впевнена, що при оприлюдненні матеріалів сайтом Wikileaks не може з’явитися інформація, яка могла б її скомпрометувати.

У публікаціях Wikileaks, серед інших, йдеться про те, що екс-глава МВС Юрій Луценко отримав наказ заарештувати соратників Юлії Тимошенко Олександра Турчинова та Андрія Кожем’якіна за те, що вони намагалися приховати зв’язок Тимошенко з кримінальним бізнесменом Семеном Могилевичем.

Про це колишній міністр розповів послу США в Україні.

Вашингтон зацікавлений в марганцевій руді Боголюбова


Новини Статті Аналітика
Росіяни купують Донецький електрометалургійний завод Росіяни купують Донецький електрометалургійний завод Інноваційна інфраструктура України: проблеми та перспективи розвитку Інноваційна інфраструктура України: проблеми та перспективи розвитку Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча - незрозумілий спокій Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча - незрозумілий спокій
Румунія вимагає від України мільярд доларів за гірничо-збагачувальний комбінат Румунія вимагає від України мільярд доларів за гірничо-збагачувальний комбінат Як підвищують енергоефективність українські компанії Як підвищують енергоефективність українські компанії Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Метінвест" інвестує в ГЗК майже 5 мільярдів СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Чистий прибуток ArcelorMittal зріс до 1,07 млрд доларів Чистий прибуток ArcelorMittal зріс до 1,07 млрд доларів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Лукашенко підвищить мито на вивіз калійних добрив Лукашенко підвищить мито на вивіз калійних добрив Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті