Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 04:12 | London, Apr 25 02:12 | New York, Apr 24 22:12
Shanghai, Apr 25 10:12 | Tokyo, Apr 25 11:12 | Sydney, Apr 25 13:12

Україні прогнозують збільшення виробництва сталі на 14,5%

Україні прогнозують збільшення виробництва сталі на 14,5%




26 січня 2011 в 07:44 - Роман Зайцев


Україні прогнозують збільшення виробництва сталі на 14,5%

У 2011 році українські метпідприємства збільшать виплавку сталі на 14,5% порівняно з показником 2010 року, до 37,4 млн тонн, згідно з прогнозом фахівців ІК BG Capital. Таким чином, темпи зростання галузі в нинішньому році перевищать минулорічні 10%, говориться в огляді.



Також висловлено оптимізм у коментарі Корреспондент.biz з приводу цін металопродукції та металургійної сировини в нинішньому році. Стабільне покращення глобальної макроситуації, зниження обсягів експорту сталі з Китаю, а також дефіцит сировинних ресурсів на більшості ринків дозволяють чекати другої хвилі високого світового попиту на сталь, і, як наслідок, зростання цін.

За оцінками BG Capital, середнє зростання експортних цін української металопродукції в 2011 році складе 12% в річному вимірі, зокрема, середня за рік ціна квадратної заготовки складе $ 574 / т, сляба - $ 570 / т, г / к рулону - $ 665 / т.

Підставою для оптимістичного прогнозу виробництва на 2011 рік є очікуване вирішення проблем з фінансуванням операційної діяльності ряду підприємств сектора, в першу чергу підприємств, що входять до групи Індустріальний союз Донбасу (ІСД). Алчевський МК і ДМК ім. Дзержинського за підсумками 2010 року знизили виробництво на 23% внаслідок нестачі оборотного капіталу, що не дозволило компаніям купувати залізну руду в необхідних обсягах.

Однак, відповідно до заяв групи, група ІСД має намір завершити реструктуризацію своїх зовнішніх боргів уже в I кварталі нинішнього року, що дозволить вивільнити фінансові ресурси, необхідні для закупівель сировини, і стане каталізатором зростання обсягів виробництва як підприємств групи, так і української металургійної галузі в цілому.

Головною причиною низьких темпів зростання галузі в 2010 році стала нестача оборотного капіталу в окремих її представників, впевнені фахівці BG Capital. За підсумками минулого року українські метпідприємства наростили виплавку сталі на 10%, при зростанні світового виробництва сталі на 15% і збільшенні виплавки російськими і турецькими підприємствами на 11,7% і 14,6%, відповідно.

Водночас попит на українську металопродукцію на експортних ринках залишався високим впродовж усього 2010 року. Про це свідчать результати діяльності трьох найбільших вітчизняних меткомбінатів, АрселорМіттал Кривий Ріг, Азовсталі та ММК ім. Ілліча, які в минулому році збільшили випуск сталі на 22-27% у річному вираженні, суттєво випередивши за динамікою зростання сектор в цілому. Такі результати означають, що порівняно низькі темпи зростання сектора у минулому році викликані виключно проблемами конкретних підприємств і груп, але не низьким попитом на вітчизняну металопродукцію, говориться у звіті ІК.

Згідно з прогнозами аналітиків BG Capital, попит на українську сталь продовжить зростати і в 2011 році. Факторами, які підтверджують оптимістичний погляд на сектор у 2011 році, є (1) збільшення попиту на сталь у світі (+5.3%) і СНД (+12.1%), (2) збільшення експорту в Південно-Східну Азію, а також (3 ) зростаючий внутрішній попит перед ЄВРО-2012.

За оцінками ІК, експорт української сталі в 2011 році зросте на 13,5% у річному вираженні до 27.5 млн т, в тому числі, за рахунок збільшення поставок напівфабрикату в країни Південно-Східної Азії на 18% до 3.84 млн т. Крім того, BG Capital прогнозує зростання внутрішнього попиту на металопродукцію на 22% в 2011 році, до 7.7 млн тонн. Близько 6 млн т з цього об'єму забезпечать вітчизняні метзаводи. При цьому можливе зняття обмежень (мита в розмірі 15-63%) на постачання української металопродукції до Канади дозволить наростити експорт ще на 150-250 тис т.

З точки зору компаній, експерти прогнозують, що Алчевський МК і ДМК ім. Дзержинського продемонструють найбільш високе зростання щодо сектора на рівні 18%. АрселорМіттал Кривий Ріг і ММК ім. Ілліча також збільшать випуск продукції на 15% кожен, Азовсталь наростить випуск сталі на 10% г / м.

Ключовими ризиками для вітчизняного ГМК в 2011 році, на думку аналітиків BG Capital, є (1) високі ціни на сировинні матеріали, в першу чергу, на залізну руду, вартість якої на внутрішньому ринку на 10-15% вища експортних контрактних цін, (2) дефіцит коксівного вугілля на внутрішньому ринку при різкому зростанні цін на вугілля на початку року, (3) можливе введення обмежень на експорт української металопродукції на європейський ринок.

Україні прогнозують збільшення виробництва сталі на 14,5%


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті