Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 13:07 | London, Apr 20 11:07 | New York, Apr 20 07:07
Shanghai, Apr 20 19:07 | Tokyo, Apr 20 20:07 | Sydney, Apr 20 22:07

Компанія "Русал" розглядає можливість продажу Запорізького алюмінієвого комбінату

Компанія "Русал" розглядає можливість продажу Запорізького алюмінієвого комбінату




18 листопада 2010 в 17:40 - Роман Зайцев


Компанія "Русал" розглядає можливість продажу Запорізького алюмінієвого комбінату

Російська компанія "Русал" розглядає можливість продажу Запорізького алюмінієвого комбінату через нерентабельність.  



Про це агентству "Українські новини" повідомило поінформоване джерело в російській компанії.

"Компанія "Русал" всерйоз розглядає можливий продаж заводу. А у разі відсутності покупця і при невирішене питання з дифтарифами (на електроенергію для підприємства) - зупинку", - відзначило джерело.

За його словами, в 2008-2009 роках на заводі було виведено 3 / 4 всіх електролізерів, в кінці жовтня-початку листопада зупиняються ще 13 електролізерів.

"Це цілком логічне рішення, оскільки уряд України як і раніше не вирішив питання про надання заводу дифтарифу на електроенергію. У зв‘язку з цим собівартість виробництва алюмінію складає на заводі майже 2 500 доларів за тонну. У той час як на Лондонській біржі вартість алюмінію нижче 2 400 доларів", - сказало джерело.

Він розповів також, що тариф на електроенергію для ЗАлКу складає близько половини собівартості продукції і є одним з найвищих у світі - 8,7 центів за кіловат-годину, в той час як вартість електроенергії для алюмінієвих заводів в європейських країнах складає, як правило, 4-5 центів за кіловат-годину.

Співрозмовник упевнений, що у разі зупинки виробництва Русал практично нічого не втратить, так як в обсягах виробництва всієї компанії частка ЗАлКу становить не більше 3%.

ЗАлК входить в ОК "Русал" і є єдиним виробником первинного алюмінію в Україні.

2009 ЗАлК закінчив зі збитками 487,426 млн. гривень. Чистий дохід порівняно з 2008 роком скоротився на 57,76%, або на 920,883 млн. гривень. до 673,481 млн. гривень.

Як відомо, Наприкінці 2009 року Генпрокуратура в інтересах ФДМ подала позов з вимогою повернути в державну власність 68% комбінату.

Генпрокуратура заявила про невиконання власниками ЗАлКу інвестзобов‘язань, які були покладені на покупця при приватизації комбінату в 2001 році (реструктуризація боргових зобов‘язань комбінату), і вважає це достатнім для розірвання укладеного в 2001 році договору купівлі-продажу приватизованого пакета акцій підприємства.

ФДМ в ході чергової перевірки в липні зафіксував невиконання інвестзобов‘язань власником ЗАлКу.

Компанія "Русал" розглядає можливість продажу Запорізького алюмінієвого комбінату


Новини Статті Аналітика
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз" вперше продав ОВДП на 5 мільярдів приватному банку Рідкісний рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby’s за рекордні $46 млн Рідкісний рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby’s за рекордні $46 млн I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Укргазвидобування" продало на аукціоні 108,69 тисяч тонн скрапленого газу Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті