Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 07:19 | London, Apr 25 05:19 | New York, Apr 25 01:19
Shanghai, Apr 25 13:19 | Tokyo, Apr 25 14:19 | Sydney, Apr 25 16:19

Фірташ не платитиме ФДМУ за оренду Іршанського ГЗК



17 грудня 2010 в 14:00 - Роман Зайцев


Фірташ не платитиме ФДМУ за оренду Іршанського ГЗК

Компанія "Кримський Титан", підконтрольна OstChem Дмитра Фірташа, не буде платити Фонду держмайна за оренду Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.



Господарський суд Криму відмовився задовольнити позов ФДМ до кримського підприємства, в якому відомство вимагало заплатити 15,9 млн. гривень в якості орендної плати за користування комбінатом.

У цю суму також був включений штраф за прострочення виплат, пише газета "Дело".

Фонд держмайна наполягав на тому, що "Кримський Титан" зобов'язаний заплатити за те, що використовував цілісний майновий комплекс Іршанського гірничо-збагачувального комбінату в період з 13 грудня 2009 року по 28 вересня 2010 року.

Офіційно договір оренди Іршанського ГЗК, "Кримським Титаном" закінчився ще у вересні 2009 року. Тоді Кабмін Юлії Тимошенко відмовився продовжувати дію документа.

Зокрема в Кабміні розраховували ввести Іршанський ГЗК і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат до складу створюваного НАК "Титан України".

Також колишній уряд мав намір повернути собі контроль і над самим "Кримським Титаном".

В результаті конфлікт між урядом і "Титаном" перейшов у судову площину, а обидва гірничодобувних підприємства залишилися під оперативним контролем структур бізнесмена.

З моменту початку судових розглядів "Кримський Титан" не платив за оренду Іршанського ГЗК.

Тому Фонд держмайна вирішив через суд стягнути гроші за користування комбінатом.

Так, в результаті протистояння з Кабміном Тимошенко майновий комплекс Іршанського ГЗК опинився під арештом.

Видання пише, що саме через арешт "Кримський Титан" не міг передати майновий комплекс Фонду.

Отже, на думку суду, провини компанії в тому, що орендна плата не вносилася і ГЗК не було повернено в розпорядження держави, немає.

Варто відзначити, що ситуація з арештом підприємства не вирішилася до цих пір.

Контролювати обидва підприємства продовжують структури OstChem.

Фірташ не платитиме ФДМУ за оренду Іршанського ГЗК


Новини Статті Аналітика
Оренда квартир у Києві дешевшати не буде - експерти Оренда квартир у Києві дешевшати не буде - експерти Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ
ФДМ хоче продати 700 заборонених до приватизації об’єктів ФДМ хоче продати 700 заборонених до приватизації об’єктів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: перебіг торгів на фінансових ринках Україна: перебіг торгів на фінансових ринках
ФДМ виконав план надходжень від приватизації ФДМ виконав план надходжень від приватизації Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Акціонери МАУ розрахувалися з ФДМУ за приватизацію Акціонери МАУ розрахувалися з ФДМУ за приватизацію Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Компанія Дмитра Фірташа імпортує газ тільки для себе Компанія Дмитра Фірташа імпортує газ тільки для себе У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті