Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 08:21 | London, Apr 19 06:21 | New York, Apr 19 02:21
Shanghai, Apr 19 14:21 | Tokyo, Apr 19 15:21 | Sydney, Apr 19 17:21

Ferrexpo домовилася про довгостроковий контракт з Voestalpine

Ferrexpo домовилася про довгостроковий контракт з Voestalpine
Рейтинг: 0
Голосів: 0




19 листопада 2010 в 10:20 - Роман Зайцев


Ferrexpo домовилася про довгостроковий контракт з Voestalpine

Гірничорудна компанія Ferrexpo знайшла гарантований ринок збуту для третини своєї продукції. Як стало відомо, Ferrexpo стала ексклюзивним постачальником окатишів міжнародній сталеливарній компанії Voestalpine до 2020 р.  



Ferrexpo AG і Voestalpine AG сьогодні підпишуть 10-річний контракт на постачання залізорудних окатишів, повідомили вчора в Ferrexpo. За даними компанії, договір передбачає щорічні постачання 3 млн окатишів виробництва Полтавського ГЗК на метпідприємство Voestalpine у Лінці (Австрія) до кінця 2020 р. на ексклюзивній основі.

Ferrexpo щорічно виробляє 9-9,5 млн т окатишів. Таким чином, контракт з Voestalpine дозволить гірничорудній компанії гарантувати збут близько 30% продукції. За даними Worldsteel, в 2009 р. Voestalpine виготовила 5,5 млн т сталі. Voestalpine контракт з Ferrexpo також дозволить забезпечити себе залізною рудою приблизно на третину.

До 2010 р. Ferrexpo працювала зі своїми споживачами за короткостроковими та середньостроковими контрактами. Але в першій половині цього року стало відомо, що Ferrexpo уклала з дочірнім підрозділом найбільшої в Китаї приватної сталеливарної компанії Jiangsu Shagang 10-річний контракт на постачання залізорудної сировини. Договір дозволить Ferrexpo збувати Shagang 280-350 тис. т окатишів щороку.

Нагадаємо, 11 листопада правління Ferrexpo затвердило капіталовкладення в розмірі $647 млн. як перший крок до підвищення кількості (до 12 млн т на рік) і якості окатишів.

Основний актив Ferrexpo - найбільший в Україні виробник залізорудних окатишів Полтавський ГЗК. В I півріччі виторг Ferrexpo склала 526 млн дол., EBITDA - 215 млн дол., чистий прибуток - $138,7 млн. 51% акцій компанії володіє Fevamotinico Sarl Костянтина Жеваго, 13% - RPG Industries SE чеського підприємця Зденека Бакала, по 4% - JP Morgan, Citigroup і Morgan Stanley. Решта котируються на LSE. Капіталізація на вчора склала $3,55 млрд.

Ferrexpo домовилася про довгостроковий контракт з Voestalpine


Новини Статті Аналітика
Україна готує контракт на постачання двигунів для нової європейської ракети-носія Україна готує контракт на постачання двигунів для нової європейської ракети-носія Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд вітчизняного фондового ринку за 01.04.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 01.04.2011 від ІГ Сократ
Ferrexpo переходить на поквартальний перегляд цін на залізорудну сировину Ferrexpo переходить на поквартальний перегляд цін на залізорудну сировину Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ
Україна може зірвати контракт на поставку в Китай малих десантних кораблів Україна може зірвати контракт на поставку в Китай малих десантних кораблів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Sikorsky отримала контракт на постачання Міноборони Туреччини 109 вертольотів Sikorsky отримала контракт на постачання Міноборони Туреччини 109 вертольотів У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Котирування Ferrexpo виросли на 3% на тлі чуток про можливе поглинання бразильськоїю Vale Котирування Ferrexpo виросли на 3% на тлі чуток про можливе поглинання бразильськоїю Vale Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті