Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 19:48 | London, Apr 16 17:48 | New York, Apr 16 13:48
Shanghai, Apr 17 01:48 | Tokyo, Apr 17 02:48 | Sydney, Apr 17 04:48

Акції Ferrexpo на Лондонській біржі різко подорожчали

Акції Ferrexpo на Лондонській біржі різко подорожчали




12 листопада 2010 в 16:30 - Роман Зайцев


Акції Ferrexpo на Лондонській біржі різко подорожчали

Найбільший експортер залізної руди з України - гірничорудна компанія Ferrexpo - уточнила свої плани щодо збільшення кількості та якості продукції, що випускається.  



Як повідомляє видання, із затвердженого правлінням Ferrexpo обсягу капітальних вкладень випливає, що в найближчі вісім років компанія має намір знизити обсяг раніше заявлених інвестицій з $ 1,5 млрд до $ 647 млн. Інвестори сприятливо відреагували на вчорашнє повідомлення Ferrexpo - папери компанії на Лондонській фондовій біржі подорожчали на 11%, пише КоммерсантЪ-Украина в статті Інвестиції впали на зростання акцій.

Вчора Ferrexpo опублікувала проміжний управлінський звіт за дев‘ять місяців поточного року. У документі, як повідомляється в статті, наводиться заява голови ради директорів Ferrexpo Майкла Абрахамса, який повідомив, що правління компанії затвердило капіталовкладення в розмірі $ 647 млн як перший крок до значного підвищення кількості та якості окатишів.

Зокрема, $ 267 млн будуть спрямовані на розробку Єристівського родовища, у тому числі $ 153 млн - вже в 2011 році. Це дозволить наростити щорічний випуск залізорудних окатишів з нинішніх 9-9,5 млн т до 12 млн т. Ще $ 212 млн потребує модернізація наявних збагачувальних потужностей Полтавського ГЗК, що дозволить повністю перейти на виробництво окатишів з 65-відсотковим вмістом заліза (зараз їхня частка становить близько 50%). Крім цього, $ 168 млн будуть витрачені на продовження терміну експлуатації  родовища Полтавського ГЗК до 2038 року.

Акції Ferrexpo на LSE вчора подорожчали на 10,77%, збільшивши капіталізацію компанії до $ 3,75 млрд.

Основний актив Ferrexpo - найбільший в Україні виробник залізорудних окатишів Полтавський ГЗК. У I півріччі виторг склав $ 526 млн, EBITDA - $ 215 млн, чистий прибуток - $ 138,7 млн. 51% акцій Ferrexpo володіє Fevamotinico Sarl Костянтина Жеваго, 13% - RPG Industries SE чеського підприємця Зденека Бакала, по 4% - JP Morgan, Citigroup і Morgan Stanley. Решта перебувають у вільному обігу. Акції котируються на LSE.

Акції Ferrexpo на Лондонській біржі різко подорожчали


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Огляд вітчизняного фондового ринку за 01.04.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 01.04.2011 від ІГ Сократ
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ
Ferrexpo переходить на поквартальний перегляд цін на залізорудну сировину Ferrexpo переходить на поквартальний перегляд цін на залізорудну сировину Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Yandex підтвердив ціну розміщення 25 доларів за акцію в рамках IPO на біржі Nasdaq Yandex підтвердив ціну розміщення 25 доларів за акцію в рамках IPO на біржі Nasdaq Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Власник Правекс-Банку продасть акції на 7 мільярдів доларів Власник Правекс-Банку продасть акції на 7 мільярдів доларів Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті