Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 13:42 | London, Apr 20 11:42 | New York, Apr 20 07:42
Shanghai, Apr 20 19:42 | Tokyo, Apr 20 20:42 | Sydney, Apr 20 22:42

Український авіапром може втратити арабські ринки збуту

Український авіапром може втратити арабські ринки збуту




14 березня 2011 в 14:20 - Роман Зайцев


Український авіапром може втратити арабські ринки збуту

Якщо заворушення та нестабільність триватимуть у Лівії та Єгипті, український авіапром може на невизначений час втратити ці ринки збуту.



Принаймні, Харківській авіаційний завод поки не чекає на нові замовлення, передає Deutsche Welle.

Починаючи з 2007 року країни Північної Африки вже замовили Харкову 5 літаків. Та, схоже, що через хвилю революцій, подальших замовлень найближчим часом очікувати не варто.

"Можливо, ми можемо втратити ці ринки збуту. Повинна бути стабільність, тоді літаки продаватимуться, та якщо немає стабільності, літаки не купуватимуть", - зазначив у інтерв‘ю DW генеральний директор Харківського державного авіаційного підприємства Анатолій М‘ялиця.

За словами генерального директора "Міжнародного аеропорту Бєлгород - Харків" Миколи Марченка, у разі зменшення замовлень з країн Північної Африки, у Харкова залишаються в резерві ринки країн СНД та Азії.

Льотчик за фахом, Марченко вважає харківські літаки надійними та заощадливими, які держава могла б замовити і для внутрішніх українських рейсів.

"Краще літати на наших сучасних, нових літаках, ніж експлуатувати старі іноземні. Машини мають ресурс, а це життя людей", - каже він.

Коли Україна остаточно приєднається до концепції "відкритого неба" з ЄС, на внутрішні рейси прийдуть іноземні компанії, які навряд чи купуватимуть українські літаки, зазначив викладач кафедри міжнародної економіки у Харківському національному університеті Сергій Беренда.

"Поки Україна не може витримувати конкуренцію із західними літаками. Проблем багато у підготовці кадрів, будуванні, обслуговуванні, менеджменті", - каже Беренда.

Тому, на думку експерта, тимчасова втрата арабського ринку на тлі глибинної кризи в українському авіапромі не є суттєвою проблемою.

Найкращим варіантом для українських літакобудівників Беренда вважає об‘єднання у потужну державну корпорацію.

"Допоки не станеться цього об‘єднання, ми вироблятимемо 3-4 літаки на рік та задовольнятися такою роллю на світовому ринку", - каже експерт.

Втім, більшість опитаних оглядачів прогнозують, що замовлення від партнерів з країн Північної Африки можуть поновитися уже за рік-два.

Український авіапром може втратити арабські ринки збуту


Новини Статті Аналітика
Уряд зупинив фінансування авіапрому Уряд зупинив фінансування авіапрому Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Антонов" придбає 50% російської "ОАК-Цивільні літаки" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україна готова ремонтувати Україна готова ремонтувати "Ан" в Єгипті Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україна продаватиме двигуни для китайських літаків Україна продаватиме двигуни для китайських літаків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
НАТО продовжить оренду українських НАТО продовжить оренду українських "Русланів" Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті