Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 05:09 | London, Apr 20 03:09 | New York, Apr 19 23:09
Shanghai, Apr 20 11:09 | Tokyo, Apr 20 12:09 | Sydney, Apr 20 14:09

Україна і Росія ще раз поговорили про створення АН-70

Україна і Росія ще раз поговорили про створення АН-70
Рейтинг: 0
Голосів: 0




22 вересня 2010 в 10:30 - Роман Зайцев


Україна і Росія ще раз поговорили про створення АН-70

Україна і Росія домовилися уточнити ключові параметри програми створення військово-транспортного Ан-70.  



Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" високопоставлене джерело в українських військових колах.

За словами співрозмовника, відповідна домовленість була досягнута сторонами в ході минулого 13-17 вересня в Санкт-Петербурзі засідання підкомітету з військово-технічного співробітництва (ВТС) українсько-російської міждержавної комісії

Згідно з домовленістю, партнерам належить, зокрема, визначити обсяг замовлень на Ан-70 кожною стороною в нових реаліях, відпрацювати схему промислової кооперації за програмою, визначитися з питання серійних заводів-виготівників Ан-70.

У серпні 2009 року Україна і Росія підписали протокол про внесення змін до "Угоди між урядом РФ і урядом України про подальшу співпрацю в забезпеченні створення, спільного серійного виробництва та поставок в експлуатацію Ан-70 і транспортного літака Ан- 70 Т з двигунами Д-27" від 24 червня 1993 року.

Згідно з документом, Росія і Україна продовжать спільну роботу зі створення і проведення випробувань військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки Ан-70 і його модифікацій, у тому числі для цивільного застосування, з двигунами Д-27.

Сторони забезпечать фінансування спільної дослідно-конструкторської роботи зі створення літаків Ан-70, двигунів Д-27, бортових систем і матеріалів з бюджетів РФ і України.

Відповідно до підписаного в листопаді 2009 року додатком до укладеної угоди в 1993 році, Міноборони РФ відновило фінансування завершення держвипробувань літака.

Перші 150 млн. рублів були перераховані ДП "Антонов" у грудні 2009 року, ще 139 млн. рублів - навесні 2010 року.

За даними джерел у військових колах, російська сторона планувала виділити в 2010 році на Ан-70 по лінії держоборонзамовлення понад 500 млн рублів.

Обсяг фінансування проекту на найближчі 3 роки передбачений у розмірі 2,4 млрд. рублів.

Питання держфінансування програми українською стороною в 2010 році залишається відкритим.

Разом з тим, і в минулі роки держфінансування було неритмічне, тоді як обсяг визнаної РФ в 2000 році заборгованості за роботи за програмою перед розробником літака - ДП "Антонов" оцінюється в 48,2 млн. доларів, і на сьогоднішній день борг залишається непогашеним.

Модифікована під вимоги НАТО версія Ан-70 - Ан7Х розглядалася в якості базового нового європейського середнього транспортного літака, проте перевага була віддана А400М.

Тим часом, з різних причин спочатку заявлені раніше терміни виходу на ринок А400М за деякими оцінками зміщуються на 2013-2015 роки, а в Європі вивчають можливість залучення Ан-70 до авіатранспортних операцій НАТО і ЄС у перспективі.

Раніше Україна також заявила про плани з виведення на ринок в 2013 році комерційної версії Ан-70, яка може бути оснащена за бажанням замовника західній авіонікою.

Україна і Росія ще раз поговорили про створення АН-70


Новини Статті Аналітика
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Потенційні ринки для інвестування Потенційні ринки для інвестування I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті