Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 09:09 | London, Apr 23 07:09 | New York, Apr 23 03:09
Shanghai, Apr 23 15:09 | Tokyo, Apr 23 16:09 | Sydney, Apr 23 18:09

Кабмін затвердив стратегію управління держборгом

Кабмін затвердив стратегію управління держборгом




3 березня 2011 в 16:31 - Роман Зайцев


Кабмін затвердив стратегію управління держборгом

Уряд затвердив стратегію, згідно з якою держборг країни щорічно повинен знижуватися на 2% ВВП.



Також у Кабміні мають намір розширити асортимент боргових інструментів для внутрішнього ринку. Це дозволить вже в 2013 р. збільшити частку внутрішнього боргу до 48% з нинішніх 43,4%, пише "Комерсант-Україна".

Кабінет міністрів на своєму вчорашньому засіданні затвердив "Середньострокову стратегію управління державним боргом на 2011-2013 рр.".

У своїй стратегії Кабмін поставив завдання домогтися поступового зниження рівня боргового навантаження. Так, співвідношення обсягу держборгу до ВВП, яке в нинішньому році має зрости до 32%, наступні 2 роки буде зменшуватися на 2% щорічно. У свою чергу частку внутрішнього боргу, яка зараз складає 43,4% (141 млрд грн) загальної суми прямого боргу, в 2011-2012 рр. пропонується підвищити до 46%, а в 2013 р. - до 48%.

Наростити частку внутрішніх позик, на думку Кабміну, можна за рахунок удосконалення законодавства, співпраці з міжнародними рейтинговими агентствами, розширення асортименту паперів. Зокрема, передбачається випуск держоблігацій: індексованих на рівень інфляції, амортизаційних, з можливістю дострокового погашення. Також Кабмін має намір збільшувати частку паперів з фіксованою ставкою - у наступному році їх частка зросте з 69% до 73%, а в 2013 р. - досягне 80%. Крім того, планується розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) і казначейських зобов‘язань на фондових біржах, а також затвердження річного графіка аукціонів ОВДП з визначенням видів і термінів обігу паперів.

Кабмін затвердив стратегію управління держборгом


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Механізм державної підтримки та розвитку інноваційної інфраструктури України Механізм державної підтримки та розвитку інноваційної інфраструктури України Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті