Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 14:56 | London, Apr 25 12:56 | New York, Apr 25 08:56
Shanghai, Apr 25 20:56 | Tokyo, Apr 25 21:56 | Sydney, Apr 25 23:56

Поїздка в Індію

Поїздка в Індію
Рейтинг: 0
Голосів: 0




22 січня 2013 в 19:25 - Мар’ян Швець


Поїздка в Індію

25 03 2013 -04 04 2013 Делі ·         Та́дж-Маха́л ·         Гуджарат ·         Ананд ·         Ахмадабад                      літак ·         Керала  



Зверніть увагу поїздка зсунулась

з 25 03 по 04 04

 

Де́лі - місто в Індії, розташоване на півночі країни на березі річки Ямуна, центр другої за населенням міської агломерації країни (після Мумбаї). Збудований на початку 20 століття міський район Нью-Делі в межах Делі є офіційною столицею Індії.

Делі - одне із найбільш економічно розвинених міст Індії з відносно високим рівнем життя. У Делі одна з найкращих у країні систем громадського транспорту та дуже добра за індійськими стандартами інфраструктура. Зараз місто проходить період інтенсивного економічного росту, у самому місті та його передмістях.

Санітарний стан міста загалом поганий у порівнянні із західними містами та визнається як проблема. Зокрема, за даними комісії Високого суду Делі, близько 50% населення мешкають у незадовільних гігієнічних умовах. Проте, санітарний стан не є однаковим по всьому місту. Особливо великі проблеми у міських нетрях, але вони також значні у всіх старих районах міста. На відміну від них Нью-Делі може похвалитися відносною чистотою. Успішно бореться зі сміттям також система делійського метро, де вдається підтримувати чистоту.

 

 Та́дж-Маха́л - монумент, розташований за два кілометри від міста Агра (Індія), на березі річки Джамна. Збудований імператором Шах Джахан Мугалом як мавзолей для своєї персидської дружини Мумтаз-Махал (в дівоцтві Арумад Бану Бегум), також відомої як Мутмаз-Ул-Замані, племінниці впливового царедвірця при дворі індійського правителя. Будівництво зайняло 22 роки (з 1630 по 1652 рік).

Слова Тадж і Махал походять з мови урду. Тадж на урду означає корона або діадема. Махал означає палац, будинок або особняк. За іншою теорією назва Тадж Махал походить від «Тейо Махалая» назви бога Шиви мовою гінді.

Особливості Тадж-Махалу

Висота Тадж-Махалу з маківкою досягає 74 м. По кутах мавзолея розташовані чотири мінарети.

Стіни викладені полірованим мармуром, зовні в деяких місцях доповнені червоним піщаником. У вікнах та арках — ажурні решітки. Склепінчасті переходи розписані сурами із Корану арабськими літерами.

Більшість дослідників вважають, що Тадж-Махал побудовано з матеріалів, які привозилися з усієї Індії і Азії. Для транспортування будівельних матеріалів використовували понад 1000 слонів. Білий мармур привозили з Раджастану, яшму з Педжабу, нефрит і гірський кришталь з Китаю. Бірюзу завозили з Тибету, лазур з Афганістану, сапфіри з Шрі Ланки, сердолік з Аравії.

У будівництві брало участь до 20 000 робітників. Ім‘я архітектора невідоме, але поширена думка, що в розробці проекту брали участь найкращі архітектори Індії та інших країн Сходу.

Навколо Тадж-Махалу Шах Джахан висадив сад, причому сам мавзолей знаходиться на початку саду. В центрі саду є мармурове водоймище. Вздовж зрошувального каналу з фонтанами висажені кипариси.

Напроти Тадж-Махалу, на іншому березі Джамни, Шах Джахан хотів побудувати ще одну гробницю, для себе, тієї ж форми, що й Тадж- Махал, але із чорного мармуру. Обидва мавзолеї повинні були з‘єднуватись мостом. Та після того як син Аурангзеб усунув імператора від влади, плани не втілилися в життя. Після смерті Шаха Джахана поховали в одному склепі з Мумтаз-Махал. На їхніх могилах лежать плити, прикрашені орнаментом із золота та срібла.

З міркувань безпеки проносити всередину комплексу Тадж-Махал можна тільки воду в прозорих пляшках, невеликі відеокамери, фотоапарати, мобільні телефони і невеликі дамські сумочки.

 

 Ахмедаба́д, Ахмадабад - місто на заході Індії, столиця штату Ґуджарат, населення 4,5 млн. осіб (2001), найбільше місто штату Гуджарат, центр сьомої за розміром міської агломерації в Індії з населенням в 6,1 мільйонів осіб. Розташоване на берегах річки Сабарматі. Місто іноді називають Карнаваті на честь його попередника на цьому місці. Місто було засноване в 1411 році і було столицею Султаната Гуджарат, назване на честь султана Ахмед Шаха.

Зі створенням штату Гуджарат, Ахмедабад перетворився з міста халуп і наметів в науково-освітній, комерційний і культурний центр штату з хмарочосами, і торговими центрами. Ахмедабад є найвіддаленішим від моря промисловим центром в західній Індії, і історично мав репутацію як важливе місто торгівлі і промисловості.

Ахмедабад має процвітаючі хімічну та фармацевтичну промисловість. Дві з найбільших фармацевтичних компаній індійського Zydus Cadila та Torrent Pharmaceuticals розташовані в місті. У місті розташовані штаб-квартира Adani Group, яка є лідируючою багатонаціональною торговою компанією. Nirma group управляє великим рядом очищаючих і хімічних промисових підприємств, має свою корпоративну штаб-квартиру в місті. В останні роки багато іноземних компаній встановили їх комерційні офіси і підприємства в Ахмедабаді. Серед них Robert Bosch GmbH|Bosch Rexroth, (Німеччина) (гідравлічні компоненти); Stork N.V.|Stork (Нідерланди) (текстильне машинне устаткування; спільне підприємство із ATE, текстильне устаткування Indias, торгуюче будинком); Rollepaal, Нідерланди (устаткування виштовхування труби); і Насоси Johnson, Швеція.

 

 Керала - штат на півдні Індії.

Столиця — місто Тіруванантапурам - давнє торговельне місто, засноване понад 1000 року до н. е. Вважається, що кораблі царя Соломона прибули сюди в 1036 році до н. е., і тоді місто було відоме активною торгівлею спеціями, сандаловим деревом та слоновою кісткою. Місто розташоване на південно-західному узбережжі півострову Індостан, на узбережжі Лаккадівського моря, південно-східною частиною Аравійського моря. Зі сходу, з боку суходолу, місто обмежене горами Західні Гати. У місті часто бувають землетруси, воно відноситься до III сейсмічної зони. Через місто протікають річки Карамана та Кіллі, на околицях розташовані озера Веллаяні, Тируваллам та Аакулам.

Штат Керала займає перше місце в Індії за письменністю населення (понад 90%). Крім  того, це єдиний штат Індії, де число жінок перевершує число чоловіків. Проведена майже повна телефонізація всіх сіл. Вищеперелічені факти пояснюються, в основному, політикою, що проводиться комуністичними урядами штату, а також високою долею християн і мусульман.

Проте в економічних відносинах Керала не є передовим штатом. Незважаючи на проведені комуністами в 60-х роках земельні реформи і дуже невисокі (в порівня́нні з останньою Індією) темпи зростання населення, проблема аграрного перенаселення в штаті стоїть дуже гостро. Промисловість розвинена слабо. З галузей сільського господарства найрозвиненіші виробництво каучуку, кокосових горіхів, бананів, горіхів кеш‘ю. Рибальство.

Істотну частину доходів штату складають грошові перекази з-за кордону (керальці, завдяки порівняно високому рівню освіти, складають дуже значну долю індійських працівників в арабських країнах). Туризм також є найважливішої складовою економіки штату. Окрім пляжного відпочинку, туристів ваблять заповідники, а також традиційні медичні клініки (Керала вважається батьківщиною медичних практик Аюрведи).

 У столиці штату є один з прадавніх храмів індуїстів Падманабхасвамі-Мандір (III тис. до н.е.) і резиденція колишнього махараджі Траванкор-Кочина. У місті Кочин - найстаріша в Індії Кочинська синагога (1568).

 

Гуджарат - штат на заході Індії. Столиця - місто Гандінагар, найбільше місто - Ахмадабад. Населення 60383628 чоловік (10-е місце серед штатів;. Дані 2011 р). Гуджарат є найзахіднішим штатом Індії і займає сьоме місце серед усіх штатів Індії за розміром території. На заході і південному заході він омивається Аравійським морем. На півночі межує з Пакистаном, на північному сході з Раджастханом, на сході з Мадх‘я-Прадеш, на півдні з Махараштрою.

Ананд - місто в індійському штаті Гуджарат, адміністративний центр округу Ананд. Розташований між Ахмедабадом і Вадодара, в 101 кілометрі від столиці штату - Гандінагара. Середня висота над рівнем моря - 38 метрів. ​​Релігійний склад: індуїсти і мусульмани. Офіційні мови: гуджараті і англійський. У Ананді розташована штаб-квартира Amul - найбільшої харчової компанії Індії.

 

Програма поїздки

 

 

 



Новини Статті Аналітика
Російський суд заарештував усі кошти найбільшого банку США у РФ Російський суд заарештував усі кошти найбільшого банку США у РФ Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Нацбанк вдруге поспіль знизив облікову ставку Нацбанк вдруге поспіль знизив облікову ставку Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Опубліковано дослідження сплати податків мережами АЗС України Опубліковано дослідження сплати податків мережами АЗС України Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Долар і євро продовжують дорожчати у обмінниках Долар і євро продовжують дорожчати у обмінниках У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Туреччина рекордно наростила імпорт нафти з Росії - ЗМІ Туреччина рекордно наростила імпорт нафти з Росії - ЗМІ Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті