Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 07:56 | London, Apr 16 05:56 | New York, Apr 16 01:56
Shanghai, Apr 16 13:56 | Tokyo, Apr 16 14:56 | Sydney, Apr 16 16:56

Гриценко стверджує, що Азаров бреше про низьку інфляцію

Гриценко стверджує, що Азаров бреше про низьку інфляцію
Рейтинг: 0
Голосів: 0




11 жовтня 2010 в 13:30 - Роман Зайцев


Гриценко стверджує, що Азаров бреше про низьку інфляцію

Оприлюднені урядом і держкомстатом показники інфляції за вересень на рівні 2,9% – абсолютно неправдиві. Про це заявив нардеп Анатолій Гриценко, повідомляє його прес-служба.  



Він розповів, що останніми днями був на Луганщині, Донеччині, Черкащині, в Івано-Франківській та Львівській областях. Причому відвідував не лише обласні центри, а й райони, міста, села.

"Всюди одним з перших постає питання стрімкого зростання цін, яке не можна приховати в межах зафіксованих урядом 3% інфляції. Люди не вірять рапортам уряду щодо практично стабільних цін, в той час коли вони стрімко зростають", – зазначив Гриценко.

Найбільш відчутними, на його думку, для людей є зростання цін на молочні продукти: молоко, масло, сир.

А також на м’ясо-ковбасні вироби, які в ряді регіонів подорожчали на 20%. Зросли ціни на крупи, зокрема, на гречку у 2 рази й більше, а також на хліб – на 10-15%, містами – 20%.

Крім того, додав Гриценко, у більшості регіонів зростають ціни на проїзд і послуги зв’язку. Особливо відчутним є зростання цін на ліки – на 30%, 50%, а то й на 100%.

Надходять перші платівки з новими цінами на газ і гарячу воду, хоча уряд обіцяв не підвищувати ціни на газ й комунальні послуги під час підписання харківських угод.

"В цей час уряд намагається подати ситуацію кращою, ніж вона є. Це свідчить або про відрив уряду від реальної ситуації в країні, або про навмисне окозамилювання", – вважає Гриценко.

Серед основних причин зростання цін він назвав побори на митниці при розмитнені товарів імпортного виробництва, у тому числі – ліків.

За інформацією Гриценка, суми хабарів складають від 15 до 30 тис. доларів за розмитнення кожного контейнеру, і це – на додачу до офіційних платежів.

Друга причина, на думку Гриценка, полягає у "неспроможності Кабміну реально стимулювати розвиток вітчизняного виробництва продовольчих товарів і товарів широкого вжитку".

Гриценко пропонує прем’єру Азарову й міністрам економічного блоку уряду – Тігіпку, Цушку, Ярошенку – "вийти зі своїх кабінетів, проїхатися по регіонам країни, особисто зайти у магазини та на ринки й пересвідчитися в тому, якою насправді є реальна ситуація в країні".

Гриценко стверджує, що Азаров бреше про низьку інфляцію


Новини Статті Аналітика
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Азаров написав Путіну Азаров написав Путіну "газового" листа Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Азаров хоче зробити бюджет більш соціальним Азаров хоче зробити бюджет більш соціальним Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті