Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 11:12 | London, Apr 20 09:12 | New York, Apr 20 05:12
Shanghai, Apr 20 17:12 | Tokyo, Apr 20 18:12 | Sydney, Apr 20 20:12

На аукціоні було продано всі вісім спецдозволів на користування надрами

На аукціоні було продано всі вісім спецдозволів на користування надрами




7 жовтня 2010 в 10:30 - Роман Зайцев


На аукціоні було продано всі вісім спецдозволів на користування надрами

Мінприроди 6 жовтня ц.р. провело аукціон із продажу восьми спеціальних дозволів на користування надрами, і всі вони були продані.  



Найдорожча ліцензія - на розробку Велико-Гадомінецкого родовища каолинів - була продана за 9 млн грн, а в торгах було зроблено п‘ять кроків. Найбільший ажіотаж виник навкола ліцензії на розробку Бурівського родовища торфу - в ході торгів було зроблено дев‘ять кроків, і її вартість виросла з 132 тис. грн. до 302 тис. грн.

Досі аукціони з продажу дозволів на розробку родовищ були непопулярні. Останній раз Мінприроди вдалося провести конкурс на початку року. А кількість кроків на аукціонах в 2008-початку 2009 років не перевищувала три.

"Можна констатувати, що зацікавлення аукціонами значно виросло, і торги прошли досить жваво", - говорить член комітету Верховної ради із питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Гудима.

У Мінприроди пояснюють, що нещодавно до законодавства про експлуатацію надр були внесені значні зміни. Кабмін 21 липня 2010 р. прийняв постанову № 662 "Про затвердження порядку проведення в 2010 році аукціонів із продажу спеціальних дозволів на користування надрами", надавши компаніям, що займаються геологорозвідкою, переважне право придбання спецдозволів на родовищах, де вони підтвердили запаси корисних копалини.

"Раніше компанія купувала спецдозвіл на геологорозвідку, інвестувала кошти, але не мала гарантій того, що родовище залишиться у неї в промисловій розробці - дозвіл на промексплуатацію виставлявся на новий аукціон", - пояснює заступник міністра охорони довкілля Дмитро Мормуль.

Крім того, уряд надав підприємствам, для яких родовища є сировинною базою, переважне право здобуття спецдозволів на їх розробку.

Цього року міністерство планувало залучити від продажу спецдозволів 250 млн грн, нагадує О.Гудима. "А за рахунок проведення аукціонів наступного року можна буде виручити 300-400 млн грн", - вважає він.

На аукціоні було продано всі вісім спецдозволів на користування надрами


Новини Статті Аналітика
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Заробіток на аукціонах Заробіток на аукціонах Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
"Укргазвидобування" продало на аукціоні 108,69 тисяч тонн скрапленого газу Антикваріат як вид альтернативних інвестицій Антикваріат як вид альтернативних інвестицій Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
"Нафтогаз" 25 травня проведе аукціон з продажу 12,5 тис. т світлих нафтопродуктів Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" не зміг продати на аукціоні пальне Лисичанського НПЗ Інвестиції в антикварну зброю Інвестиції в антикварну зброю ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Канадська компанія планує скоро видобувати газ в Україні Канадська компанія планує скоро видобувати газ в Україні Новий рекорд на торгах Christie’s - $226,5 млн. Новий рекорд на торгах Christie’s - $226,5 млн. Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті