Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 10:44 | London, Apr 19 08:44 | New York, Apr 19 04:44
Shanghai, Apr 19 16:44 | Tokyo, Apr 19 17:44 | Sydney, Apr 19 19:44

Кабмін хоче підвищити плату за користування надрами

Кабмін хоче підвищити плату за користування надрами




19 квітня 2011 в 08:20 - Роман Зайцев


Кабмін хоче підвищити плату за користування надрами

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді підвищити у 1,5 разу плату за користування надрами для видобутку основних корисних копалин.



Відповідний законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу та затвердження ставок вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур" Кабінет міністрів вніс до парламенту 31 березня, проте текст його був уперше оприлюднений в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Також цим документом уряд пропонує на 7,1% збільшити рентну плату за нафту і газовий конденсат.

Згідно з ним, ставка рентної плати за нафту і газовий конденсат складе 2294,85 гривні за тонну з глибини до 5 км і 849,15 гривні за тонну - більше 5 км.


Ставка плати за користування надрами для видобування нафти, у випадку прийняття документа, буде збільшена до 221,45 гривні за тонну, залізної руди - до 4,91 гривні за тонну (у тому числі багатої - до 15,44 гривні за тонну), марганцевої - до 19,5 гривні за тонну.

При цьому уряд пропонує ввести плату за видобуток руди ванадію, гафнію і бариту: від 5,5 до 8,5 гривні за тонну.

У переліку на підвищення плати за надра також вогнетривка, флюсова, хімічна, агрохімічна, електро- та радіотехнічна, оптична й п‘єзооптична, адсорбційна, абразивна, цементна сировина.

Також уряд включив до переліку перліт, бітуми, підземні і поверхневі води, сировину для будівельного вапняку і гіпсу та сировину піщано-глинисту.

Водночас, Кабінет міністрів вважає за необхідне зберегти нинішню плату за видобуток природного газу, вугілля і торфу.

У разі встановлення плати у відсотках від вартості видобутих корисних копалин у законопроекті міститься пропозиція про її підвищення в 1,5 разу лише для піщано-гравійного сировини - до 7,5%.

Як говориться в пояснювальній записці, законопроект спрямований на збільшення доходів державного бюджету.

Як повідомлялося, восени 2010 року уряд уже намагався підвищити плату за користування надрами, однак депутати наполягли на збереженні діючих ставок.

Кабмін хоче підвищити плату за користування надрами


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті