Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 07:10 | London, Mar 19 05:10 | New York, Mar 19 01:10
Shanghai, Mar 19 13:10 | Tokyo, Mar 19 14:10 | Sydney, Mar 19 16:10

Україна вивозить пестициди в Європу

Україна вивозить пестициди в Європу




1 листопада 2010 в 12:50 - Роман Зайцев


Україна вивозить пестициди в Європу

Міністерство охорони довкілля виділило 50 млн. гривень на знищення прострочених, невідомих та заборонених пестицидів. До кінця року планують зібрати та вивезти близько 2,5 тис. тонн отруйних речовин, повідомляє українська служба новин BBC.  



Зараз їх збирають по закинутих хімічних складах у 10 областях і, за повідомленнями, у цьому процесі веде перед Вінницька область.

"Взагалі у нас є домовленості про утилізацію і з Німеччиною, і з Англією. У Швецію майже тисячу тонн вже завезли",- каже директор Національного центру поводження з небезпечними відходами.

За його словами, цей спадок вже вплинув на екологію України й здоров‘я українців.

"Ми вже їх в якійсь концентрації п‘ємо, все це знаходимо в криницях і кругом. Звідси всі хвороби".

У складі отрути є хлор, дуст, сірка, ртуть. Ці речовини вражають нервову й серцеву системи, нирки, печінку й не виводяться з організму людини.

Зберігається все це часто просто неба поблизу сіл.

Скільки розкидано такої хімії, ніхто не знає. Поки що вивозять із найбільш зруйнованих складів без даху, де хімікати мокнуть під дощем і течуть у ґрунтові води.

Всього на Вінниччині майже 800 тонн розкиданої отрути, а також є Джуринський отрутомогильник, на який звезли понад тисячу тонн пестицидів з 9 областей.

В Івано-Франківській області з Калуша до кінця року мають вивезти понад 11 тисяч тонн токсичного гексахлорбензолу.

Україна як аграрна республіка колишнього Радянського Союзу настільки багата отрутним спадком, що могла б збудувати свій завод для утилізації. Але маленький будувати нерентабельно, а на великий потрібно 100 млн. євро, яких немає. Тому за українські гроші українську отруту знищує Європа.

Україна вивозить пестициди в Європу


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Укрзалізниця" заборонила вивозити за кордон вагони через зростання внутрішніх перевезень Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Газпром" хоче експортувати в 2011 році понад 150 мільярдів кубометрів газу Гармонізація податкових систем Гармонізація податкових систем Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Газпром" допускає подорожчання газу для Європи Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті