Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 07:21 | London, Mar 19 05:21 | New York, Mar 19 01:21
Shanghai, Mar 19 13:21 | Tokyo, Mar 19 14:21 | Sydney, Mar 19 16:21

Мінохорони здоров’я хоче замінити іноземні ліки вітчизняними

Мінохорони здоров’я хоче замінити іноземні ліки вітчизняними




23 травня 2011 в 12:20 - Роман Зайцев


Мінохорони здоров’я хоче замінити іноземні ліки вітчизняними

Незабаром частка вітчизняних лікарських засобів, біотехнологічних препаратів, зокрема вакцин і сироваток, на ринку України значно зросте.



Міністерство охорони здоров‘я розробило і запропонувало до обговорення відповідний проект концепції Державної цільової програми з розвитку імпортозамінних виробництв в Україні у 2011-2021 роках, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За даними Міністерства охорони здоров‘я, реалізація програми дозволить вже до 2021 року задовольнити внутрішній попит і забезпечити потребу охорони здоров‘я України в лікарських препаратах вітчизняного виробництва не менш ніж на 50% у грошовому еквіваленті і на 85% у номенклатурі лікарських препаратів.

Програмою також передбачено налагодити виробництво в Україні саме тих препаратів, які закуповуються за державні кошти, що, за оцінками експертів, забезпечить значну економію в бюджеті країни.

Ліки, які будуть вироблятися в Україні, не будуть поступатися імпортним препаратам за ефективністю, безпекою та якістю і, за розрахунками фахівців МОЗ, завдяки зниженню вартості будуть доступні громадянам.

Статистика свідчить, що останні 10 років частка вітчизняних лікарських засобів на фармацевтичному ринку постійно скорочувалася (з 39% у 2005 році до 26,5% у 2011 році).

Зараз в Україні зареєстровано 14308 лікарських засобів, з яких 11527 - торгових марок готових лікарських засобів, інші - речовини та упаковки in bulk.

Із міжнародною непатентованою назвою (INN) числиться 1343 лікарських засобів.

Із них всього 232 INN (17,3%) - препарати вітчизняних виробників, 692 INN (51,5%) - імпортні препарати, а 419 INN (31,2%) мають торгові марки як імпортних, так і вітчизняних виробників одночасно.

Виконання програми розвитку імпортозамінних виробництв, на думку розробників, дозволить швидко забезпечити виготовлення багатьох життєво важливих вітчизняних лікарських засобів і вивести на сучасний рівень вітчизняні наукові дослідження з розробки і створення оригінальних фармацевтичних субстанцій.

Мінохорони здоров’я хоче замінити іноземні ліки вітчизняними


Новини Статті Аналітика
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Укрзалізниця" планує замінити 400 електровозів на суму близько 2 млрд доларів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Commerzbank Group змінить голову правління банку Commerzbank Group змінить голову правління банку "Форум" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Фармак" випускатиме ліки у Шостці У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Український ринок медикаментів фальсифікований на 3% Український ринок медикаментів фальсифікований на 3% Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті