Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 10:16 | London, Mar 19 08:16 | New York, Mar 19 04:16
Shanghai, Mar 19 16:16 | Tokyo, Mar 19 17:16 | Sydney, Mar 19 19:16

Хімічні активи Фірташа можуть продати структурам пов’язаних з "Газпромом"



8 лютого 2011 в 07:16 - Роман Зайцев


Хімічні активи Фірташа можуть продати структурам пов’язаних з "Газпромом"

Хімічні активи Дмитра Фірташа можуть бути продані новому власнику - структурам, пов'язаних з російським "Газпромом".



Таку думку висловив аналітик ІК "Брокеркредитсервіс" Максим Шеїн: "Без стабільних поставок дешевого російського газу підприємства не зможуть стабільно працювати. Забезпечити їх може лише прямий контракт з "Газпромом", пише видання "Комерсант-Україна".

Як повідомило виданню високопоставлене джерело газети в "Газпромі", Фірташ зараз веде такі переговори.

Крім того, за словами співрозмовника, частину коштів для купівлі активів він залучив у Газпромбанку.

"Таким чином, в "Газпрому" є прямий механізм впливу на активи Фірташа й можливість у майбутньому поставити питання руба і викупити ці активи, отримавши контроль над українською хімічної галуззю", - говорить член комітету Верховної ради з ПЕК Олександр Гудима.

Нагадаємо, Власник Group DF Дмитро Фірташ оголосив про покупку Сєверодонецького об‘єднання "Азот".

Фірташ додав, що з витраченої на покупку підприємства суми 70% склали його власні кошти, а 30% - залучені у не названих ним банків. Суму угоди він не назвав.

Угода полягала в купівлі структурами Group DF дочірньої компанії IBE Trade Corp .- Worldwide Chemical Llc, яка у свою чергу володіє 100% акцій "Азоту".

За даними учасників ринку, власниками IBE Trade є підприємці Алекс Ровт і Микола Ольшанський, а також народний депутат Партії регіонів Олексій Кунченко, кожен з яких міг заблокувати угоду. Господа Ровт і Ольшанський, погодилися на пропозицію Фірташа ще в 2010 році, але Кунченко, якого не влаштовувала запропонована бізнесменом ціна, - лише на початку 2011 року.

Сєверодонецький "Азот" - черговий актив пана Фірташа в галузі.

Він контролює міжнародну групу хімічних компаній Ostchem Group, до складу якої на кінець 2010 року входили чотири виробники міндобрив азотної групи - "Рівнеазот", "Стирол", "Таджиказот" та естонська Nitrofert.

За даними Держагентства з інвестицій та управління національними проектами, після покупки Сєвєродонецкого "Азоту" частка підприємств Фірташа на ринку аміаку складе 52%, аміачної селітри - 74%.

"Це монопольна частка, і Антимонопольний комітет не повинен був давати згоду на угоду", - говорить партнер юридичної фірми "Правові партнери" Андрій Доманський.

Хімічні активи Фірташа можуть продати структурам пов’язаних з  "Газпромом"


Новини Статті Аналітика
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Україна: перебіг торгів на фінансових ринках Україна: перебіг торгів на фінансових ринках
"Газпром" каже, що ні про що з Україною не домовлявся Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Газпром" оцінює будівництво газогону "Пiвденний потiк" в 15,5 мільярдів євро Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Президент України виключає можливість злиття Президент України виключає можливість злиття "Нафтогазу" і "Газпрому" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті