Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 15:15 | London, Apr 20 13:15 | New York, Apr 20 09:15
Shanghai, Apr 20 21:15 | Tokyo, Apr 20 22:15 | Sydney, Apr 21 00:15

Хімічні активи Фірташа можуть продати структурам пов’язаних з "Газпромом"



8 лютого 2011 в 07:16 - Роман Зайцев


Хімічні активи Фірташа можуть продати структурам пов’язаних з "Газпромом"

Хімічні активи Дмитра Фірташа можуть бути продані новому власнику - структурам, пов'язаних з російським "Газпромом".



Таку думку висловив аналітик ІК "Брокеркредитсервіс" Максим Шеїн: "Без стабільних поставок дешевого російського газу підприємства не зможуть стабільно працювати. Забезпечити їх може лише прямий контракт з "Газпромом", пише видання "Комерсант-Україна".

Як повідомило виданню високопоставлене джерело газети в "Газпромі", Фірташ зараз веде такі переговори.

Крім того, за словами співрозмовника, частину коштів для купівлі активів він залучив у Газпромбанку.

"Таким чином, в "Газпрому" є прямий механізм впливу на активи Фірташа й можливість у майбутньому поставити питання руба і викупити ці активи, отримавши контроль над українською хімічної галуззю", - говорить член комітету Верховної ради з ПЕК Олександр Гудима.

Нагадаємо, Власник Group DF Дмитро Фірташ оголосив про покупку Сєверодонецького об‘єднання "Азот".

Фірташ додав, що з витраченої на покупку підприємства суми 70% склали його власні кошти, а 30% - залучені у не названих ним банків. Суму угоди він не назвав.

Угода полягала в купівлі структурами Group DF дочірньої компанії IBE Trade Corp .- Worldwide Chemical Llc, яка у свою чергу володіє 100% акцій "Азоту".

За даними учасників ринку, власниками IBE Trade є підприємці Алекс Ровт і Микола Ольшанський, а також народний депутат Партії регіонів Олексій Кунченко, кожен з яких міг заблокувати угоду. Господа Ровт і Ольшанський, погодилися на пропозицію Фірташа ще в 2010 році, але Кунченко, якого не влаштовувала запропонована бізнесменом ціна, - лише на початку 2011 року.

Сєверодонецький "Азот" - черговий актив пана Фірташа в галузі.

Він контролює міжнародну групу хімічних компаній Ostchem Group, до складу якої на кінець 2010 року входили чотири виробники міндобрив азотної групи - "Рівнеазот", "Стирол", "Таджиказот" та естонська Nitrofert.

За даними Держагентства з інвестицій та управління національними проектами, після покупки Сєвєродонецкого "Азоту" частка підприємств Фірташа на ринку аміаку складе 52%, аміачної селітри - 74%.

"Це монопольна частка, і Антимонопольний комітет не повинен був давати згоду на угоду", - говорить партнер юридичної фірми "Правові партнери" Андрій Доманський.

Хімічні активи Фірташа можуть продати структурам пов’язаних з  "Газпромом"


Новини Статті Аналітика
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 28.03.2011 від ІГ Сократ
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Україна: перебіг торгів на фінансових ринках Україна: перебіг торгів на фінансових ринках
"Газпром" каже, що ні про що з Україною не домовлявся Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Газпром" оцінює будівництво газогону "Пiвденний потiк" в 15,5 мільярдів євро Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Президент України виключає можливість злиття Президент України виключає можливість злиття "Нафтогазу" і "Газпрому" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті