Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 23:10 | London, Apr 23 21:10 | New York, Apr 23 17:10
Shanghai, Apr 24 05:10 | Tokyo, Apr 24 06:10 | Sydney, Apr 24 08:10

Українців лякають дефіцитом цукру

Українців лякають дефіцитом цукру
Рейтинг: 0
Голосів: 0




7 грудня 2010 в 13:57 - Роман Зайцев


Українців лякають дефіцитом цукру

Україна очікує дефіцит цукру і вже в січні його ціна може вирости до 850 доларів за тонну. Аграрії завершили збирання цукрового буряку. Прибрано 495 тис. га. У результаті на початок грудня урожай цього року склав 14,8 млн. тонн, що майже на 5 млн. т більше минулорічного показника - 10,3 млн. тонн.



Однак через погоду цукристість буряка склала від 10% до 11%, що аналітики вважають найнижчим показником за останню п‘ятирічку, пише газета "Экономические известия".

Для споживачів це означає одне: замість очікуваних 1,7 млн. т цукру (прогнози МінАПК) цукрозаводи вироблять не більше 1,5-1,6 млн. т цукру.

При цьому український ринок вимагає не менше 1,9-2 млн. т білого продукту в рік.

На думку аналітиків у зв‘язку з великим браком цукру України в 2011 році вичерпає квоту на ввезення цукру-сирцю.

Нагадаємо, ліміт для України з цього напівфабрикату становить 260 тис. тонн, з яких після переробки вийде не більше 255 тис. т.

У результаті сумарний обсяг готового цукру не перевищить 1,7 млн. тонн.

У цьому випадку дефіцит білого піску вже після переробки імпортного напівфабрикату складе 200-300 тис. тонн на минулорічні залишки продукту розраховувати не доводиться.

Таким чином, сезон 2011 року буде знову імпортозалежною на 15%.

Тільки постачання цукру-сирцю складе 12% від споживаних щорічно обсягів цукру.

У цьому випадку країну знову очікують зростання цін і залежність від світової кон‘юнктури.

Світовий же ринок дає всі передумови для подорожчання, що неминуче позначиться на внутрішніх цінах Україні. Тривожні сигнали про несприятливий врожаї йдуть з Бразилії та Індії.

За останніми даними, вартість готового цукру на Лондонській біржі складає 740 долара за тонну.

Ціна цукру-сирцю в Нью-Йорку - 650,5 доларів.

Отже, після переробки готовий цукор обійдеться заводам в 800 за тонну.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики ініціювало законодавче врегулювання видачі ліцензії на оптову торгівлю цукром.

У вересні Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект, яким має намір ввести обов‘язкове декларування залишків цукру.

Українців лякають дефіцитом цукру


Новини Статті Аналітика
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Глобальний контроль за глобальними банками Глобальний контроль за глобальними банками Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україні прогнозують дефіцит цукру Україні прогнозують дефіцит цукру Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Ціни на овочі продовжують бити рекорди Ціни на овочі продовжують бити рекорди У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті