Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 23:13 | London, Apr 25 21:13 | New York, Apr 25 17:13
Shanghai, Apr 26 05:13 | Tokyo, Apr 26 06:13 | Sydney, Apr 26 08:13

Україна почала імпорт цукру

Україна почала імпорт цукру




10 травня 2011 в 17:00 - Роман Зайцев


Україна почала імпорт цукру

Україна, яка практично не імпортувала цукор в сезоні 2010-2011 року, знову почала поповнювати дефіцит поставками з-за кордону.



Про це пише газета "Дело" із посиланням на дані "АйЕсБі Агроконсалтинг".

Перше судно з Бразилії із цукром-сирцем, в рамках виділеної квоти на імпорт цукру-сирцю почало розвантаження в порту Одеси.

Одержувачем цукру-сирцю є ВАТ "Володимир-Волинський цукровий завод", який у попередні роки переробляв більшу частину імпортованого цукру-сирцю.

Імпорт цукру-сирцю Володимир-Волинським цукровим заводом в Україні в 2011 році очікується на рівні 130 тис. тонн, що становить половину обсягу пільгової квоти.

Багато операторів українського цукрового ринку заявляють, що в поточному році Україна буде відчувати дефіцит цукру в розмірі 300 тис. тонн, і пророкують зростання цін на цукор найближчим часом.

Незважаючи на початок імпорту, цукор-сирець буде доступний для переробки тільки в другій половині червня, тому що в квітні-травні весь цукор-сирець з поставкою в травні уже був викуплений.

Ситуація може бути виправлена тільки у випадку, якщо Міністерство економічного розвитку і торгівлі України дозволить імпорт цукру-сирцю з Таїланду в рамках уже виділеної квоти, тому що морські порти в Бразилії, яка є основною країною походження в рамках квоти, не мають можливостей зі збільшення своїх потужностей.

Як відомо, Україна практично не імпортувала цукор в 2011 році.

За даними асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" в першому кварталі поточного року в Україну було імпортовано всього лише 2,6 тис. тонн бурякового цукру, що більш ніж у сім разів менше за імпортовані обсяги цього продукту (19,5 тис. тонн) за аналогічний період попереднього року.

Цукор-сирець за той же період взагалі не ввозився, тоді як у 2010 році обсяг імпорту цього товару склав 21,8 тис. тонн за аналогічний період.

Україна при вступі до СОТ погодилася на щорічний імпорт за пільговим митним тарифом 267,8 тис. тонн цукру-сирцю.

Україна почала імпорт цукру


Новини Статті Аналітика
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Білорусь вводить монополію на імпорт харчів Білорусь вводить монополію на імпорт харчів Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україні прогнозують дефіцит цукру Україні прогнозують дефіцит цукру Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Імпорт тракторів в Україну збільшився в два рази Імпорт тракторів в Україну збільшився в два рази Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті